stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jeza in bes: Z Blažem ne govorijo, a jih klic udari po žepu

8. 9. 2022; 10.00
Avtor: V.M.
vedeževalec blaž

Vedeževalec Blaž foto: YouTube/zajem zaslona

Ob utrinkih TV oddaje Vedeževalec Blaž se mnogi zabavajo, a se hkrati čudijo klicateljem, ki se k ostrojezičnemu Blažu obračajo po nasvet. Popolnoma drugačna čustva se kot kaže rojevajo na drugi strani slušalke, zlasti tistih, ki zveze z vedeževalcem sploh ne dobijo, a jih klic vseeno udari po žepu.

Na spletu je moč zaslediti jezo gledalcev (ter njihovih bližnjih), ki so si s klicem v slavno oddajo Vedeževalec Blaž naredili vrtoglave stroške. Jezo izražajo zlasti bližnji starejših oseb, ki se sprašujejo, kako je mogoče, da se je na računu pojavil strošek klica, kljub temu, da zveza z vedeževalcem sploh ni bila vzpostavljena. Besne zahteve, naj jim Blaž vrne denar, ostajajo neuslišane, saj so si stroške pridelali predvsem zaradi nepoznavanja pogojev sodelovanja v oddaji.

Obvestilo o splošnih pogojih se sicer izpisuje med predvajanjem oddaje, v celoti pa so vsem dostopni na spletu. Je pa res, da zlasti starejši klicatelji niso podkovani o tovrstnih storitvah, mnogim se tako še sanja ne, da ne bodo plačali le za časovni okvir pogovora z Blažem in da jih lahko strastno klicanje v oddajo pošteno udari po žepu. Prav tako klicatelji niso pozorni na opombo, da se s klicem na oglaševane številke šteje, da je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji ter da se z njimi v celoti strinja.

Pa drži, da vam samo za klic na številko zaračunajo 50 eur?

Ne, seveda ne. Kot je med oddajo predvajano v spodnjem delu ekrana, se cena ene minute zveze giblje od 2,19 eur do 3,33 eur (odvisno od omrežja). A pozor, klica vam ne pričnejo zaračunavati s trenutkom, ko vas na drugi strani pozdravi vedeževalec. V splošnih pogojih je namreč navedeno, da se klic zaračunava tudi med poslušanjem odzivnika ter čakanjem na zvezo s studiem ali prostim svetovalcem. 10, 15 ali 20 minutno čakanje na klepet z Blažem tako ni najbolj modra odločitev, zlasti, če si tega ne morete privoščiti. 

Morda vas zanima še:

Je vedeževalec Blaž res igralec?

prejšnji članek
Žiga Lakner diplomiral, sedaj hiti novim ciljem na proti
Svet slavnih
Žiga Lakner diplomiral, sedaj hiti novim ciljem na proti
naslednji članek
Lina in Aljaž: Najina zveza je danes eno stopničko višje
Svet slavnih
Lina in Aljaž: Najina zveza je danes eno stopničko višje