GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ana Roš navdušila s svojo sproščenostjo

10. 9. 2022; 12.00
Avtor: K.M.
Uroš Štefelin, Ana Roš, Igor Jagodic

Uroš Štefelin, Ana Roš, Igor Jagodic foto: Marko Vavpotič/M24

Najuspešnejša slovenska kuharska mojstrica je kljub številnim obveznostim še vedno odlične volje.

V četrtek so v Ljubljani že tretjič podelili nagrade znane kot 'Michelinove zvezdice'. Michelinovi inšpektorji so slovenskim restavracijam v tretjem izboru podelili kar štiri nove zvezdice – Devet restavracij se ponaša z eno Michelinovo zvezdico in ena z dvema. To titulo še vedno nosi restavracija Hiša Franko, ki jo vodi Ana Roš. Slednja je na podelitvi nagrad v Cankarjevem domu zbrane navdušila predvsem s svojo sproščenostjo in dobro voljo. Pred njo so sicer številne obveznosti, saj je tik pred odprtjem pekarne v središču Ljubljane, ki jih bo sledilo še odprtje bistroja v neposredni bližini. 

Ana Roš foto: Marko Vavpotič/M24

foto: Marko Vavpotič/M24

Michelinovi inšpektorji so Hiši Franko ponovno, že tretjič, podelili dve zvezdici. Po eno zvezdico so ohranili: Atelje, Dam restavracija, Gostilna pri Lojzetu, Gostišče Grič in Hiša Denk. Izjemno je, da so kar štiri slovenske restavracije dobile nove zvezdice: COB, Restavracija Strelec, Hiša Linhart in Milka. Skupno so Michelinovi inšpektorji tako podelili enkrat po dve zvezdici in 9-krat po eno. Michelinovo zeleno zvezdico za trajnostno gastronomijo pa je prejelo 6 restavracij.

Letošnji prejemniki michelinovih zvezdic foto: Marko Vavpotič/M24

Letošnji prejemniki Michelinovih zvezdic: David Žefran (Restavracija Milka), Primož Lokan (Hiša Denk), Luka Košir (Grič), Uroš Štefelin (Hiša Linhart), Ana Roš (Hiša Franko), Igor Jagodic in Dada Jerovšek (Restavracija Strelec), Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu), Filip Matjaž (COB) ter Uroš Fakuč (Dam restavracija).

Michelinov vodnik velja za najbolj prestižno in najvplivnejšo blagovno znamko na področju gastronomskih vodnikov z izjemnim globalnim dosegom. Njegova priznanja slovenski gastronomiji nas lahko navdajajo s ponosom, saj gre za panogo, ki se s svojo kreativnostjo, drznostjo, izjemno kakovostjo in trajnostno naravnanostjo postavlja ob bok najboljšim na svetu. Hkrati pa pripomore k prepoznavnosti Slovenije kot edinstvene turistične destinacije in soustvarja izjemna avtentična doživetja.

prejšnji članek
Kako opremiti majhno spalnico?
Življenjski slog
Kako opremiti majhno spalnico?
naslednji članek
Joker Out: V razprodanih Križankah žurali tudi znani obrazi
Svet slavnih
Joker Out: V razprodanih Križankah žurali tudi znani obrazi