računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

zdravniki Svet24.si

Covidni dodatki: Toliko po novem pravilniku ...

iza-login Necenzurirano

Tuš spet naprodaj, zanima kralja banan in ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

Blaž Kričej Režek, Dejan Režek Njena.si

Sanjski Blaž v javnosti končno pokazal tudi očeta

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

Pred 20 leti je umrl pop idol Nejc Erazem
| K.M.

Pred 20 leti je umrl pop idol Nejc Erazem

Nejc Erazem, Naslovnica albuma

Član skupine Bepop je umrl štiri dni po izidu prvega albuma, takrat je veljal za enega izmed najbolj priljubljenih slovenskih glasbenikov. Njegov glas prepeva še danes.

Včeraj mineva 20 let odkar je Slovenija v prometni nesreči izgubila vzhajajočo glasbeno zvezdo in takrat zagotovo, predvsem med mlajšimi generacijami, enega izmed najbolj priljubljenih glasbenikov. Skupina Bepop pa je izgubila najmlajšega člana Nejca Erazma. Do prometne nesreče, Nejc je vozil motor, je prišlo le štiri dni po izidu prvega albuma skupine Bodi zvezda. Skupina se je takrat odločila, da nadaljujejo brez enega člana in v skupino ne sprejmejo dodatnih članov. Simon, Ana, Alenka in Tinkara so si Nejčeve dele v že posnetih pesmih razdelili, njegov solo del v pesmi Moje sonce pa so tudi na koncertih vedno prepustili oboževalcem. 

Ko so se leta 2019 Ana, Alenka in Tinkara reaktivirale kot skupina Bepop, so ob prvem nastopu na Dolenjskem obiskale tudi družino nekdanjega člana skupine Nejca Erazma, ki se je pred drugo turnejo Popstars smrtno ponesrečil med vožnjo z motorjem. Družina je s člani skupine ohranila stike, ob obisku pa je damam Nejčeva sestra Eva zaigrala in zapela pesem skupine Queen Bohemian Rhapsody. Navdušene nad njenim talentom so bile odločene, da bodo enkrat nekaj ustvarile skupaj.

Foto: Promocijski material - Bepop dekleta z Evo

Foto: Promocijski material - Dekleta Bepop z Evo


Prva priložnost se je ponudila letos maja, na zabavi Popstars United v ljubljanski Cvetličarni, kjer so Bepop Evo pripeljale na oder kot gostjo presenečenja. Spremljala jih je na klaviaturah, skupaj so zapele zimzelenček 'Moje sonce' in požele izjemen aplavz.

"Eva je velik talent, lepo poje in igra klavir. Ko nam je prvič zapela, smo obnemele in bile navdušene. Dobile smo idejo, da bi jo povabile k sodelovanju, da bi tudi zapela z nami na koncertu in tako je nastala ta verzija pesmi. Kljub mladosti je profesionalka, lepo je delati z njo, v njej pa vidimo tudi veliko podobnosti z Nejcem," pravijo dame.

Eva Erazem: "Zelo sem vesela, da lahko sodelujem s tako prisrčnimi in pozitivnimi damami, ki me usmerjajo na moji glasbeni poti. V čast mi je, da lahko skupaj obeležimo 20-letnico Nejčeve smrti, mi je pa ob tem žal, da svojega brata nisem imela priložnosti spoznati."