Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Patricia Pangeršič o bodočem materinstvu

24. 9. 2022; 07.00
Avtor: T.P./Revija Lady
Patricia Pangeršič 2

Patricia Pangeršič foto: M24

Življenje Patricie Pangeršič je zelo razburljivo. Od osebne trenerke do vplivnice, ki je postala tudi femme fatale. Ves ta čas ji ob strani stoji fant Tilen Šelih, s katerim sta se že zaročila, gradita si nov skupni dom, zdaj pa je pred njima prelomnica v življenju, na katero sta dolgo in nestrpno čakala: postala bosta starša. Patricia je trenutno sicer točno na polovici nosečnosti.

Patricia Pangeršič in Tilen Šelih sta par, ki je letos poleti slavil dvanajsto obletnico zveze. Na poti do svoje sreče pa je moral prestati tudi marsikatero grenko preizkušnjo. Tudi to, ko je Patricia doživela spontani splav. Takrat je s svojo izpovedjo o dogodku v javnosti opozorila na pomembnost ozaveščanja o situaciji, v kateri se znajde marsikatero dekle. Zdaj pa se je tudi njima nasmehnila sreča, saj bosta postala starša. »Ko sem videla dve črtici na testu, me je preplavil največji občutek sreče in veselja v življenju. Nato je sledil rahel šok in nenadoma so se pojavili občutki ter skrbi, ki jih, ko sem za nosečnost izvedela prvič, ni bilo. Sploh nisem vedela, ali jokam zaradi veselja ali zaradi skrbi, ali bo vse v redu. Trenutno sem v petem mesecu nosečnosti in končno se jaz spet počutim jaz. Od šestega do nekje desetega tedna mi je bilo praktično ves dan slabo. Ves čas sem bila utrujena, vse popoldneve bi najraje prespala, tako da sem se počutila, kot da to nisem jaz. Prvih nekaj tednov slabosti sem še veliko delala, saj moj posel žal ne dopušča tega, da bi lahko brez razlage svojim varovancem kar 'poniknila', zato je bilo na začetku kar naporno. Drugi del te slabosti pa sem na svojo srečo preživela na morju, saj sem julija šla na dopust, tako da je bilo vse skupaj lažje. Slabo počutje je res neprijetna stvar, a hkrati me je ta občutek nenehne slabosti pomirjal – ko mi je bilo slabo, sem bila kar nekako pomirjena, da se v meni očitno nekaj dogaja in da je zdaj to to,« pripoveduje naša sogovornica.

Patricia Pangeršič in fant Tilen foto: M24

In kako je novico sporočila Tilnu?

»Joj, tokrat sem mu, glede na to, da je za nama splav, to povedala kar v sporočilu – vprašala sem ga, ali sta na testu dve črtici ali ena. (smeh) Test sem namreč zaradi slabega počutja delala že pred izostankom menstruacije. Februarja pa sem mu veselo novico povedala tako, da sem pozitiven test in nogavičke, na katerih je pisalo I love mum/dad, nastavila v pečico, nato pa Tilna prosila, da iz pečice zloži vse pekače. Tipično za fanta – potreboval je nekaj minut, da je sploh dojel, da je to test nosečnosti, in kaj pomeni,« se spominja z nasmehom na obrazu in doda: »Sva v sedmih nebesih. No, dragi verjetno manj, ker mora ugoditi vsem mojim nosečniškim željam.« (smeh)

Spol je zapisan v skriti kuverti

Patricia in Tilen pravita, da bo to gotovo največja prelomnica v njunem življenju: »Otrok zagotovo spremeni marsikaj, v razmerje prinese neko popolnoma novo dinamiko, a midva se vseh teh sprememb zelo veseliva.« Ob tem se bosta obrnila tudi po kakšen nasvet. »Če bova to potrebovala, se bova verjetno obrnila na najine starše. Meniva, da so naju oba odlično vzgojili in poskrbeli, da sva imela čudovito življenje. Enako želiva omogočiti tudi najinemu otroku oziroma otrokom.« Spola otroka tudi sama še ne poznata. »Od meritve nuhalne svetline naprej je napisan v kuverti, ki pa je varno pospravljena. V tem mesecu imava načrtovano razkritje spola za družino in najbližje prijatelje, tako da bova tudi midva spol izvedela šele takrat. Imela sva to srečo, da je bil spol na merjenju nuhalne svetline po besedah ginekologinje zelo jasno viden.« Imata pa zato že izbrani meni – tako za punčko kot za fantka. »Katero ime bova izbrala, pa bova razkrila februarja 2023,« sta še nekoliko skrivnostna bodoča starša. Tilen bo ob porodu prisoten ob svoji dragi. »Iskreno si ne znam predstavljati, da bi tako pomemben dogodek morala preživeti sama. Upam, da bo zdravstvena situacija dopuščala prisotnost partnerja ob porodu,« pove Patricia.

In kakšna starša si želita postati? »Želiva biti starša, s katerima bo otrok z največjim veseljem tudi prežuriral celo noč, hkrati pa bo vedel, kje je meja. Takšno vzgojo sva imela tudi midva in to želiva predati naprej. Bo pa bolj strog nedvomno Tilen. Jaz bom verjetno tista bolj popustljiva.« Popotnica, ki jo želita dati svojemu otroku, je, da je skromnost lepa čednost. Razen na področju ciljev. Patricia dodaja: »Otroka želiva vzgojiti tako, da se bo zavedal, da nobena stvar na tem svetu ni samoumevna – ne zdravje, ne ljubezen, ne lepi odnosi, ne topla postelja. Za vsako stvar se moramo truditi. Ena izmed mojih lastnosti je ta, da se nikoli ne primerjam s popolnoma nobeno osebo. Živim svoje življenje, trudim se za svoje cilje in se ne oziram na to, kaj rečejo in delajo drugi. To je zagotovo razmišljanje, ki ga bova, upam, prenesla na najinega otroka oziroma otroke. Če živiš svoje življenje in nisi obremenjen z drugimi, si lahko resnično tudi notranje srečen – to pa je vse, kar šteje.« Bodoča mamica pravi, da bo aktivna pri svojem delu vse do zadnjega dne. »Če bo vse potekalo tako, kot mora, sem prepričana, da bom rodit verjetno šla naravnost s treninga ali iz kuhinje.« (smeh)

Nato pa bo sledila še poroka. »Ko me je Tilen zaročil, sva se seveda pogovorila tudi o tem, kdaj bi se želela poročiti. Glede na samo zasedenost poročnih lokacij in glede na to, da sva za leto 2023 načrtovala družino, sva se tako že ob zaroki odločila, da bo poroka leta 2024.«

prejšnji članek
Katarina Čas prisega na intimo
Svet slavnih
Katarina Čas prisega na intimo
naslednji članek
Jernej Kuntner je mislil, da bo biolog
Svet slavnih
Jernej Kuntner je mislil, da bo biolog
#nasazenazenska
nasazenazenska