nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Matjaž Zupan (California): Pesmi so postale brezčasne

17. 10. 2022; 08.00
Avtor: K.M.
California

Skuina California na začetku svoje poti foto: Osebni arhiv

Kdo ne pozna pesmi Ustavil bi čas, V meni je California, Stara barka, Ledena ptica, ki so jih na prelomu tisočletja prepevali člani zasedbe California? Kako danes na njih gleda pevec in avtor Matjaž Zupan?

"Presenetljivo, sem pa kar malo žalosten, ker vidim, da so pesmi že napol ponarodele, kar pomeni, da sem že zelo v letih (smeh). Po eni strani odlično, po drugi strani pa ti da vedeti, da čas beži," nam je v smehu zaupal Matjaž Zupan in dodal, da mu je seveda v čast, da so pesmi obstale in niso bile instant hiti. "Je zagotovo čast in si lahko samo rečeš, da ponižno sprejmeš vso to naklonjenost in spoštovanje. Gre tudi za priznanje za preteklo delo in obliž na dušo, ker vidiš, da si ogromno pustil, česar se do zdaj nismo zavedali. Pesmi so postale brezčasne in so pustile pečat. Če si nekaj delal z iskrenostjo in nisi bil preračunljiv, se to pozna. Vse moje pesmi, ki sem jih naredil brez stranskega vpliva, so postale največji hiti."


V ljubljanski Areni Stožice bo v petek, 28. oktobra, spet pokalo. Tako po šivih kot tudi zaradi udarnih ritmov glasbenih legend, kot so Marvin&Andrea Prezioso, Eiffel65, Corona, Groove Coverage. Skupaj z njimi bodo za migajoče boke in zabavo v slogu 90-ih poskrbeli tudi številni slovenski glasbeniki: 2 Alive Vivian, California, Sendi, Victory, Vili Resnik in drugi glasbeni izvajalci, ki naj za zdaj še ostanejo presenečenje. Pohitite z nakupom vstopnic in si zagotovite svoje mesto na zabavi te jeseni! ZAGOTOVITE SI SVOJO VSTOPNICO ŠE DANES. >>KLIKNITE TUKAJ<<

California bo sicer nastopila tudi na bližnjem dogodku DeeJay Time back in time v Areni Stožice. Kako Zupan gleda na takšno obujanje spominov?

"DeeJay Time je bil od vsega začetka zabava, ko smo vsi živeli s to glasbo, tradicijo in modo, da je treba vsaj dvakrat na teden v disko. Tega danes manjka. Kljub temu pa mladi vidijo, da je to bolj pristen način zabave. Pri nas tega trenda žal ni več, zato imajo ljudje radi takšne zabave, ker pridejo in to podoživijo. Ker nekaj je bilo v zraku in to, da podoživiš tisto, je kar veliko vredno. Sploh v teh časih – grela nas bo glasba. Duh časa iz tistih let se v resnici spet vrača, tako slovenske pesmi kot tuje."

prejšnji članek
Na TV prihaja sodobna različica legendarne oddaje!
Svet slavnih
Na TV prihaja sodobna različica legendarne oddaje!
naslednji članek
Partner Nadiye Bychkove prizorišče zapustil v solzah
Resničnostni šovi
Partner Nadiye Bychkove prizorišče zapustil v solzah