zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Žan Serčič po očetu in mami prevzel vredote delavskega človeka

29. 10. 2022; 05.00
Avtor: Revija Lady
Žan Serčič

Žan Serčič foto: Marko Vavpotič

Žan Serčič je trenutno nedvomno prvo ime slovenske zabavne glasbe. Fant s čudovitimi modrimi očmi niza uspešnico za uspešnico, skupaj s skladbami pa se veča tudi število njegovih oboževalk. Glasbenik ob uspehih ne pozablja na svoja starša, ki sta mu privzgojila delavske vrednote.

Žan Serčič je svojim staršem najbolj hvaležen za to, da so mu pustili sanjati, hkrati pa so ga opozarjali na to, da si je v življenju vedno treba zgraditi trdne temelje. »Nekateri starši, ki niso uresničili svojih sanj, otrokom ubijejo njihove, onadva pa mi jih nista. Ko sem jima pri devetnajstih letih dejal, da bom na lastne stroške posnel album, sta me vprašala, ali se mi to zdi pametno, a sta mi pustila, da naredim, kot mislim, da je prav. Oba sta bila vse življenje tovarniška delavca – oče je že upokojen, mama pa še vedno dela – in zelo sem vesel, da sem prevzel delavske vrednote. Že v drugem letniku srednje šole sem začel po pouku poučevati kitaro v zasebni glasbeni šoli. Po maturi sem si vzel leto premora, da vidim, ali bi šel kam naprej, a sem že po pol leta pri devetnajstih letih postal samostojni podjetnik. Zelo sem vesel, da sem sprejel takšno odločitev, saj bi s študijem samo stran vrgel čas, ki sem ga tako lahko uporabil za lastni razvoj stvari, ki me zanimajo. Moja največja fakulteta so bila leta v studiu, ki sem jih preživel s Petrom Ošlajem in Janezom Križajem. Če bi bil takrat v šoli, ne bi imel tega znanja,« je za revijo Lady strnil misli pevec, ki to znanje zdaj s pridom uporablja vsak dan.

Serčič na leto samo za druge izvajalce producira in napiše okoli 50 skladb, poleg tega pa še kup avtorskega materiala, ki ga redno izdaja. foto: Marko Vavpotič

prejšnji članek
Alya ima še en talent - veste v čem blesti poleg petja?
Svet slavnih
Alya ima še en talent - veste v čem blesti poleg petja?
naslednji članek
Kako pravočasno prepoznati možgansko kap?
Zdravje
Kako pravočasno prepoznati možgansko kap?