krokar
Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, Pezda je na robu obupa

Boštjan Gorjup
Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih podjetij

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Dekletoma grozijo s smrtjo, pretepom, požigom doma

2. 12. 2022; 10.00
Avtor: V.M.
Eva Luna in Kristina

Eva Luna in Kristina foto: edit: njena.si

V imenu svobode govora si spletni nestrpneži vse več dovolijo. Pa svoboda govora zajema tudi konkretne grožnje s smrtjo? Si nestrpneži resnično domišljajo, da imajo pravico do tovrstnega početja? Preverimo, kaj se dogaja tekmovalkama šova Sanjski moški …

Skrivanje za virtualnimi maskami in pisanje žaljivih sporočil iz udobja domačega naslonjača je že nekaj let hobi preštevilnih posameznikov, ki na spletu izražajo svoja mnenja in brezvestno napadajo ljudi, ki jim niso po godu. Na udaru so zlasti znani obrazi, ki mnogim nestrpnežem vzbujajo občutek pravice do poseganja v njihovo zasebno življenje.

Ta trenutek sta v spletnih nestrpnežih obilje negativnih čustev vzbudili dekleti iz šova Sanjski moški, Kristina Miler in Eva Luna Mlakar. Slednja nam je pred dnevi zaupala svojo plat zgodbe in razložila, da razume, da ne more biti vsem všeč, a da je nekaj povsem drugega, ko gledalci prestopijo meje in se lotijo nasilnega obračunavanja.

»Prejemam sovražna sporočila, a le ta me niso prizadela, dokler nismo prišli do groženj. V  svetu, v katerem živimo, ni potrebno zaradi enega resničnostnega šova sodelujočim groziti in vse to prenašati v resnična življenja. Vse ima svoje meje in mislim, da je pravilno, da se o tem spregovori,« je za njena.si pojasnila Eva Luna, ki ji nestrpneži grozijo, da jo bodo pretepli, deležna pa je tudi želja na temo smrti celotne družine. Hude oblike groženj prejema tudi Kristina, ki se sprašuje, ali se mora bati za svoje življenje. »Grozili so mi, da me bodo ubili, grozijo mi, da bodo škodovali ne samo meni, ampak tudi moji družini. Grozijo, da bodo prišli k meni domov in nam 'hišo v luft spustili',« je za 24ur.com pojasnila Milerjeva.

In kdo so pravzaprav gledalci, ki imajo potrebo po negativnem izražanju mnenj o dekletih? »Pri meni niso samo umetno ustvarjeni profili, so tudi kakšne mamice, blogerke, ki si vzamejo čas in naredijo story na to temo. Mislim, da če imaš doma otroka, je otrok prioriteta, s katero se moraš ukvarjati, ne pa s tem, kako se mlada dekleta vedemo v nekem šovu,« je svoje misli za 24ur.com strnila Eva Luna.

prejšnji članek
Blaž Švab raznežen ob omembi sina
Svet slavnih
Blaž Švab raznežen ob omembi sina
naslednji članek
Nove generacije je treba naslavljati drugače
Zdravje
Nove generacije je treba naslavljati drugače