Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Po razkritju bolezni Celine Dion velik odziv

9. 12. 2022; 12.00
Avtor: STA
Celine Dion

Celine Dion foto: Instagram

Potem ko je op diva Celine Dion v četrtek objavila, da ima sindromom otrdelega telesa (SPS), redko nevrološko motnjo, ki vpliva na njeno petje, in dejala, da bo morala odpovedati ali prestaviti številne evropske koncerte, je sledil velik odziv javnosti.

Ob izpovedi Celine Dion so se na Instagramu zvrstili izrazi podpore številnih ljudi. Med več deset tisočimi, ki so ji zaželeli vse dobro, so bili tudi pevka Gwen Stefani, modna oblikovalka Donatella Versace in igralka Kate Hudson.

Celine Dion je je svoje video sporočilo sklenila v optimističnih tonih. "Upam, da sem na poti do okrevanja. Na to se osredotočam," je povedala.

Kanadska pevka je krče prvič omenila, ko je v začetku letošnjega leta preložila svojo evropsko turnejo.

Njene spomladanske koncerte v Evropi, ki bi se naj februarja začeli na Češkem, so preložili na leto 2024, osem poletnih nastopov so v celoti odpovedali. Številni nastopi med koncem avgusta in oktobrom pa niso bili spremenjeni.

Svetovna turneja Celine Dion Courage World Tour se je začela leta 2019. Od takrat je imela 52 nastopov, nato je pandemija covida-19 prekinila preostale. Kasneje je zaradi zdravstvenih težav odpovedala še severnoameriški del turneje.

To naj bi bila prva svetovna koncertna turneja z grammyjem nagrajene pevke po desetih letih in prva brez njenega soproga in menedžerja Reneja Angelila, ki je leta 2016 umrl za rakom.

Celine Dion, ki prihaja iz kanadskega mesta Quebec, je svetovno slavo dosegla v 90. letih prejšnjega stoletja z glasbenimi uspešnicami, med katere sodita My Heart Will Go On, z oskarjem nagrajena pesem iz filma Titanik Jamesa Camerona, in The Power of Love. S svojimi koncerti še vedno razproda velike stadione po vsem svetu.

Svetovni uspeh ji je prinesel tudi redno nastopanje v Cezarjevi palači v Las Vegasu, kjer je imela več dolgih gostovanj.

prejšnji članek
Recept za pomarančne popse
Kulinarika
Recept za pomarančne popse
naslednji članek
Ljubezenska prošnja na mail? To se je Tini zgodilo po oddaji
Resničnostni šovi
Ljubezenska prošnja na mail? To se je Tini zgodilo po oddaji