Kulinarika
 

Recept za pomarančne popse

9. 12. 2022; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
cake pops

Cake pops foto: Profimedia

Mmmmm, pomaranča in čokolada na paličici.

Za 20 kosov potrebujete:

  • 350 g maslenih piškotov
  • 100 g temne čokolade
  • 100 g smetane
  • 200 g sladkornega sirupa
  • 2 žlici pomarančnega likerja
  • 150 g sladkorja v prahu

Priprava:

1.Maslene piškote denite v vrečko za zamrzovanje in jo zaprite. Piškote zdrobite z valjarjem. Čokolado sesekljajte z večjim nožem in jo med mešanjem stopite nad toplo vodno kopeljo. Smetano čvrsto stepite.

2.V skledo denite piškotne drobtine, čokolado, smetano, 150 g sirupa in liker. Vse skupaj temeljito pre-gnetite. Iz mase oblikujte približno 20 kroglic in jih za 1 uro postavite v hladilnik.

3.Sladkor v prahu zmešajte z 1-2 žlicama vode in dodajte še preostali sladkorni sirup. Z oblivom okrasite cake popse in jih potresite še s pomarančnimi ostružki.

Pomaranče

Pomaranče foto: Pixabay

prejšnji članek
Preprečimo izsušenost kože z medom in mandlji
Moda&Lepota
Preprečimo izsušenost kože z medom in mandlji
naslednji članek
Po razkritju bolezni Celine Dion velik odziv
Zdravje
Po razkritju bolezni Celine Dion velik odziv

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.