gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pevka pred porodom s telefona izbrisala družbena omrežja

10. 12. 2022; 06.00
Avtor: B.M. / revija Lady
Anja Baš

Anja Baš foto: Promocijski material

Anja Baš je dekle številnih talentov, saj je pevka, avtorica glasbe, pisateljica … Za nekaj časa pa je vse to postavila na stranski tir in v ospredje postavila materinstvo. Dneve ji izpopolnjujeta dveletni sinček Vito in še ne šest mesečna hčerka Ava.

»Materinstvo je nekaj najzahtevnejšega in hkrati najbolj nagrajujočega. Sem samostojni podjetnik, zato delam od doma. Pripravljam vsebine za svoja in tuja družbena omrežja. Večina mojega dela poteka na telefonu, zato moram zelo paziti, da čim manj delam pred otrokoma. Problem pri družbenih medijih je, da se zelo hitro vpletejo v vse pore osebnega življenja. Delo in prosti čas se začneta lepiti skupaj in kmalu imaš lahko občutek, da ves čas samo delaš, hkrati pa nič ni narejeno do konca,« razloži Anja in poudarja, da je njena prioriteta biti mamica. Vsako obdobje v tej vlogi pa prinese nekaj novega, nepoznanega: »Ukvarjanje z dojenčkom je zelo rutinsko in fizično naporno. Z malčkom pa je največji izziv, kako biti čimbolj kreativna pri podajanju navodil, da jih otrok z veseljem uboga. Oboje je po svoje težko in po svoje nagrajujoče. Poskušam pa živeti en dan naenkrat, da v vsakem obdobju čimbolj uživam. Vse itak hitro mine, tako težki kot tisti res lepi trenutki.«

anja bas foto: revija zvezde

 Anja se razneži vsakič, ko opazuje, kako je Vito naklonjen svoji mali sestrici.

»Vsak dan gre nekajkrat k Avi, jo objame, ji da poljubčka in ji pove, kako jo ima rad. Se zelo trudim, da tudi njemu namenim veliko pozornosti, čeprav Ava včasih od mene res zahteva veliko. Najbolj naporna sta bila prva dva meseca, ko so jo mučili hudi krči, cele dneve je jokala, res sem bila utrujena in za Vita me ni kaj dosti ostalo. Pa smo kljub temu stvar prebrodili in zdaj je z vsakim dnem lažje,« si oddahne simpatična Gorenjka, ki si rada vzame premor od socialnih omrežij in se posveti samo svojim najdražjim.

prejšnji članek
Damjana Golavšek praznični jedilnik pripravlja ves december
Svet slavnih
Damjana Golavšek praznični jedilnik pripravlja ves december
naslednji članek
Legendarni radijski voditelj neizmerno uživa v vlogi dedka
Svet slavnih
Legendarni radijski voditelj neizmerno uživa v vlogi dedka
#obraziavenija
obraziavenija