Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Okoli božiča ima Martina Ipša tudi po štiri kosila na dan

17. 12. 2022; 07.00
Avtor: Te.P. / revija Lady
Martina Ipša

Martina Ipša. foto: S. R./M24.si

Komičarki Martini Ipša med prazniki res ni dolgčas. Vas zanima, zakaj je tudi njeno prehranjevanje sila pestro? 'Po vsej tej hrani naslednje tri dni samo počivam,' pravi Ipša.

Komičarka Martina Ipša je nedavno premierno na ogled postavila svojo novo stand up predstavo Vsi so nori, razen nas, v kateri primerja svoje odraščanje z odraščanjem zdaj, gledalce in gledalke pa popelje čez vse norosti tega, kaj pomeni živeti v Sloveniji in biti Slovenec, kako hodimo na dopuste, kako delamo, kako spimo skupaj, zakaj skok z elastiko ni za debele in zakaj sama nikoli ne bo skočila s padalom. Zelo slovensko pa so pri njej videti tudi božično-novoletni prazniki.

»Po navadi se na božični večer dobimo pri nas doma. Na mizi je obvezno biftek, ki ga naredim jaz po starem skrivnem družinskem receptu. Nato pa se odpirajo darila. Najprej jih smejo otroci, in ker ne zdržim, jih prisilim, da jih čim prej, da sem še jaz na vrsti. 25. decembra gremo pa običajno na obisk k mojim staršem in še h kakšnim drugim sorodnikom, tako da imam po štiri kosila na dan in vsi pričakujejo, da boš pri njih jedel, kot da si prvič tisto leto. Seveda moraš pojesti vse, in če ne pokusiš ene od vrst mesa, te že vprašajo, kaj spet ni bilo dobro, ali si v redu oziroma ali slabo kuhajo, da imaš občutek krivde, nakar ti pravijo, da potem pa vsaj nekaj sladkega pojej. Po vsej tej hrani naslednje tri dni samo počivam,« razkriva. Novo leto bo pričakala pri prijateljih.

Martina Ipša foto: Mediaspeed

»Zdaj sem nekaj silvestrovih preživela doma, ker se mi je zdelo, da to ni nič pomembnega, a sem ugotovila, da sem okoli 23. ure oziroma polnoči postala malo nemirna. Saj ne, da bi želela kaj posebnega, le to, da sem takrat s prijatelji, da se imaš s kom za pogovarjati, da preživiš večer v najboljši možni družbi s polno smeha, saj mislim, da je to dobra popotnica za novo leto. Sem tudi že malo prestara za tiste žure, ko se novega leta sploh ne spomniš. Tako da sem se letos povabila k prijateljem, h katerim bi morala priti že lani, a nisem mogla.«

Pri Martini Ipša je še vedno glavni dobri mož Božiček. Komičarka komaj čaka, da vidi, kaj ji bo prinesel letos.

martina ipsa foto: revija zvezde

prejšnji članek
Andrej Težak - Tešky s 13 metrov omahnil v globino
Svet slavnih
Andrej Težak - Tešky s 13 metrov omahnil v globino
naslednji članek
Kaj je krivo za mlačno komentiranje Andreja Stareta?
Svet slavnih
Kaj je krivo za mlačno komentiranje Andreja Stareta?