Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Bill Cosby, kljub obtožbam o spolnem nadlegovanju, načrtuje turnejo

30. 12. 2022; 09.00
Avtor: STA
bill cosby

Ameriški komik Bill Cosby naj bi poselil okoli 50 žensk. foto: Profimedia

Komik je bil izpuščen iz zapora, a se še vedno sooča s številnimi obtožbami. Zdaj je potrdil, da gre na turnejo. Kakšno?

85-letni Cosby je bil aprila 2018 v Pensilvaniji obsojen na zaporno kazen zaradi spolnega napada pred desetletji, vendar je vrhovno sodišče sodbo razveljavilo. Ugotovilo je namreč, da državni tožilec okrožja Montgomery Kevin Steele Cosbyja ne bi smel kazensko preganjati, ker naj bi njegov predhodnik Bruce Castor s Cosbyjem dosegel dogovor o tem, da se ga ne bo kazensko preganjalo.

Na vprašanje, če bo morda leto 2023 zanj leto turnej, je Cosby odgovoril pritrdilno in dodal, da se zelo zabava, ko pripoveduje smešne zgodbe. "Mislim, da bom lahko nastopal in bil takšen Bill Cosby, kakršnega gledalci poznajo," je povedal.

Nove obtožbe 

V začetku meseca decembra je sicer pet žensk v New Yorku vložilo tožbo proti Cosbyju zaradi spolnega napada, kar jim omogoča sprememba zakona, ki za take obtožbe odpravlja zastaralni rok. Ženske Cosbyja obtožujejo spolnih napadov v 80. ali 90. letih minulega stoletja, ko je bil na višku svoje slave pri televiziji NBC. Zaradi tega je tožba vložena tudi proti televiziji.

prejšnji članek
Kmetija: Aneta z družino uživa na toplem
Svet slavnih
Kmetija: Aneta z družino uživa na toplem
naslednji članek
Avsenikova vnukinja poje z Janom Plestenjakom
Svet slavnih
Avsenikova vnukinja poje z Janom Plestenjakom
#obraziavenija
obraziavenija