sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Arijanna potomka pomembnih prednikov

10. 1. 2023; 10.00
Avtor: V.M.
di palma

Družina di Palma foto: edit: njena.si

Oče udeleženke šova Sanjski moški prihaja iz aristokratske družine.

Arijanna Sara di Palma je že v začetku šova Sanjski moški pripovedovala o ljubezenski zgodbi svojih staršev, kasneje smo spoznali tako mamo Adrijano, ki je odraščala v Strunjanu, kot očeta Marcella, ki prihaja iz juga Italije.

»Težav z jezikom nista imela, nekaj časa sta se srečevala, on jo je obiskoval v Portorožu ... Živel je v mestu Tararanto, kjer ima kopico sorodnikov,« je v klepetu za revijo Jana pojasnila Arijanna in se mimogrede dotaknila skrivnosti »aristokratskega« priimka di Palma: »Eden od praprapraprednikov je bil tako pomemben meščan, da so po njem poimenovali celo ulico,« razloži in nadaljuje, da sta starša najprej razmišljala, da bi si ustvarila življenje v Rimu, nato pa se premislila in se odločila za manjši, mirnejši in z naravo obdan Koper.

»In tako je oče prišel v Slovenijo, hitro pognal korenine, le slovenščine se (še) ni najbolje naučil. Pa ne zato, ker ne bi želel, temveč ker živimo na dvojezičnem območju in se z njim vsi avtomatično pogovarjajo italijansko. Tudi kadar bi želel kaj povedati slovensko, mu hitro ustrežejo v italijanščini.«

prejšnji članek
Tako je danes videti Eva Longyka
Kultura
Tako je danes videti Eva Longyka
naslednji članek
Buren odziv na Jernejevo preobrazbo presenetil tudi Čuke
Svet slavnih
Buren odziv na Jernejevo preobrazbo presenetil tudi Čuke