nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Saša Lendero o letih uničevalnega razmerja

21. 1. 2023; 06.00
Avtor: K.M.
Saša Lendero

Saša Lendero foto: Promocijski material

Slovenska pevka Saša Lendero je priznala, da je bila odvisna od odnosa, ki se je razvil v uničevalnega, ponižujočega in slabega v vseh pogledih.

Saša Lendero in Miha Hercog sta pretekli teden presenetila z novico, da se po poldrugem letu zakona in več kot dvajsetih letih razmerja razhajata. Nam pa je Saša že leta 2019 razkrila, da ima za sabo različne izkušnje z razmerji. Pred Mihom je namreč doživela nekaj, česar ne privošči nobeni ženski. 

Odvisnost

Spregovorila je namreč o svoji odvisnosti - odvisnosti od razmerja. O razmerju, ki ga je doživela pred razmerjem z Mihom. "Mislim, da so vse vrste odvisnosti zelo povezane, da gre samo za različen izraz. V življenju sem doživela odvisnost od odnosa. Čeprav je bil ta popolnoma nedelujoč, uničevalen, ponižujoč, slab v vseh pogledih, več kot osem let nisem mogla iz njega. Nisem zmogla iz njega. A mislim, da v življenju prideš do trenutka, do priložnosti, ko dobiš kanček več moči, kot si je imel druge dni, in to je treba izkoristi," je povedala preden je pričela z vodenjem šova The Biggest Loser Slovenija. 

K temu je še dodala: "Vsi imamo negotovega otroka v sebi, ki včasih pride na površje in nekaj zahteva. Glede na to, kakšne vrste osebnost si, te nekatere stvari prizadenejo bolj, druge manj. Bolj si mehek, dober, bolj se odtisi življenja poznajo na tebi, bolj vse vpliva nate."

Pomaga si z glasbo

O tem odnosu govori tudi njena pesem Ne grem na kolena, za katero je napisala besedilo: "Glasba je neke vrste čiščenje: ko neke stvari izrečeš, jim zmanjšaš težo. Verjetno bodo imeli naši tekmovalci krize, ki niso povezane samo s hrano, ampak bodo to tudi druge težave in krize. Tu nastopi trenutek, ko je treba res »zagrabiti«, da se boriš, da pogledaš še na druge stvari, saj boš zmogel."

Glasba vedno in povsod

Tako Saša kot tudi Miha sta novico o ločitvi sporočila tudi s pomočjo glasbenih prispodob. "Vem pa, da se bom pogumno in z dvignjeno glavo soočila z vsem, kar prihaja, saj sem in ostajam - svoja in vaša levinja, ki ne gre na kolena," je namreč v zapisu pojasnila Saša. Miha pa je zapisal: "Nikoli nisem razumel stiha - “Vedno na koncu sta dve poti, izbereš pa tisto, ki je ni” …mogoče ga zdaj malo bolj razumem … ne vem, ampak izbral sem …"

Druga zaroka

Miha je Sašo sicer v drugo zaprosil kar pred televizijskimi kamerami. Natančneje v oddaji Kdo si ti? Takrat je povedal, da je prvi zaroki potekel rok, zato se je na kolena spustil še enkrat. 

Aria in Saša foto: Andrej Križ

Poroke staršev se je leta 2021 sicer najbolj veselila njuna danes 13-letna hči Arija.

prejšnji članek
Redko: Tako je Klemen Slakonja v javnosti poljubil Mojco Fatur
Svet slavnih
Redko: Tako je Klemen Slakonja v javnosti poljubil Mojco Fatur
naslednji članek
Slovenska športnica se je javila iz bolnice
Svet slavnih
Slovenska športnica se je javila iz bolnice