Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Izolčanka Mojca Fatur uživa v življenju v Ljubljani

2. 2. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
Mojca Fatur, LUV fest

Mojca se že zelo veseli te novosti v prestolnici foto: Primož Bregar

Danes 44-letna igralka Mojca Fatur je svoje otroštvo preživela v Izoli, a že več kot pol življenja živi v prestolnici, kjer zelo uživa.

Mojca Fatur je svoje otroštvo in najstniška leta preživela v Izoli, kjer je v Piranu obiskovala tudi gimnazijo, nato pa se je njeno življenje preselilo v Ljubljano. Najprej predvsem zaradi študija na Akademiji na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, ki jo je pričela obiskovati leta 1998, nato pa tako zaradi karierne kot zasebne življenjske poti. 

Čeprav je v letih, ki so sledila študiju, delovala tudi v Novi Gorici in Kopru, pa jo je predvsem ljubezen zadržala v Ljubljani. S partnerjem Klemnom Slakonjo živita v samem središču mesta, a to še ne pomeni, da ne uživata tudi v pobegu izven Ljubljane, tudi obisku Mojčine domače Izole. 

"Ljubljana se zlahka prebere kot ljubljena. Pred kratkim sem ugotovila, da že več časa živim v ljubljeni Ljubljani kot pa na Obali. Marsikdo me vpraša 'Kaj je s tabo? Kako si ti lahko zapustila Obalo in morje za to sivo, mrko Ljubljano?' Ampak rečem, da moje mesto ni eno, moji mesti sta Izola in Ljubljana. Korenine sem pognala tam nekje ob morju, jih globoko zakopala v tisto zbito, suho, istrsko zemljo. Ampak prav ljubljena Ljubljana mi omogoča, da se moja krošnja razcveta in da lahko vse svoje darove delim tudi z ostalimi. Komaj čakam 8. februar, ki bo letos tudi dan, ko bomo odprli prvi LUV fest," je povedala Mojca. 

In kaj je LUV festival, ki se ga igralka tako zelo veseli? Organizatorji so zapisali sledeče: 

V Ljubljani se bo letošnjo zimo prvič odvil povsem nov festival Ljubezni, Umetnosti in Vandranja – LUV fest. Začel se bo na praznik slovenske kulture, 8. februarja, simbolično pa ga bo 12. marca sklenilo gregorjevo, dan, »ko se ptički ženijo«. Domačini in obiskovalci bodo v tem času lahko uživali v posebnem okrasju mesta, se zabavali na številnih dogodkih in izkusili festivalske hotelske in kulinarične ponudbe, pri čemer bo celotno dogajanje prežeto z ljubeznijo. Z ljubeznijo do kulture, umetnosti, naše kulturne dediščine in romantične ljubezni. Turizem Ljubljana želi z novim festivalom pozicionirati Ljubljano kot destinacijo, ki jo je treba obiskati tudi februarja in marca, hkrati pa v mestu ponuditi živahnejše vzdušje tudi za njegove prebivalce.

prejšnji članek
Ota Širca Roš z možem uživa v tej aktivnosti
Svet slavnih
Ota Širca Roš z možem uživa v tej aktivnosti
naslednji članek
Franko Bajc: Mislim, da sem se malo zaljubil
Resničnostni šovi
Franko Bajc: Mislim, da sem se malo zaljubil