nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To danes počne nekoč priljubljena voditeljica Eva Longyka

4. 2. 2023; 07.00
Avtor: K.M./Lady
Tako je danes videti Eva Longyka

Eva Longyka leta 2014 foto: Mediaspeed

Nekdanja voditeljica legendarnih oddaj Lingo in Igre brez meja danes počne tisto, kar jo veseli.

»Ja, še vedno sem na Radiu Slovenija, v napovedovalski službi. Skupaj s sodelavci v skupini napovedovalcev in drugimi radijskimi kolegi se trudimo slovenski govorjeni jezik ohranjati na najvišji ravni, saj se zavedamo pomena kulture govora ne samo za današnji čas, pač pa tudi za naše zanamce,« jeEva, ki jo ob redkih priložnostih lahko srečamo tudi kot voditeljico kakšnega družabnega dogodka, povedala za revijo Lady. 

Družinsko življenje

Eva v družbi starejšega sina in moža. foto: M24/Marko Vavpotič

V zadnjih letih so skrbi, ki jih prinaša televizijsko delo, odšle, otroka sta že dovolj stara, zato dela tisto, kar jo veseli in izpopolnjuje. Zdaj Eva Longyka Marušič v miru uživa v družbi moža, znanega zdravnika, specialista radiologije Saša Marušiča, hkrati pa ima čas tudi za svoje skrite strasti in konjičke, med katere šteje tudi vrtnarjenje na domačem vrtu. »Domači pridelki na vrtu, čeprav ne preveč, ravno prav, marmelade in sirupi iz njih, domače oljčno olje, pa še kakšne druge radosti, ki jih ponuja narava in z njo povezane aktivnosti. Vse to z veseljem počnem v prostem času,« razloži voditeljica, ki je že vrsto let znana tudi kot sommelierka ali po domače povedano strokovnjakinja za izbiro vina k določeni hrani, svetovanje in streženje gostom.

»Za aktivno sommelierstvo je treba dejavno spremljati trende, preverjati letine in preizkušati letnike, obiskovati festivale in dogodke, pa še marsikaj, kar meni v zadnjih letih ne uspeva najbolje. Je pa znanje, ki sem ga pridobila na izobraževanju in pozneje pri dejavnostih Društva sommelier Slovenije, zelo dragoceno in ga z veseljem širim tudi naprej po različnih poteh, saj je kultura pitja vina del splošne izobrazbe in zavedanja vsakega posameznika. Upam pa, da bo kdaj pozneje več priložnosti in časa tudi za to moje zanimanje,« za konec še prizna Eva, ki je znana tudi kot starejša sestra radijskega voditelja in učitelja govora Jureta Longyke.

prejšnji članek
Ceca poskusila tudi tradicionalni ptujski pustni krof
Svet slavnih
Ceca poskusila tudi tradicionalni ptujski pustni krof
naslednji članek
Skakalec Žiga Jelar ima slavnega strica
Svet slavnih
Skakalec Žiga Jelar ima slavnega strica