mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Igra prestolov: Gledalci igralcu grozili s smrtjo

8. 2. 2023; 11.00
Avtor: V.M.
jack-gleeson

kralj Joffrey foto: Profimedia

Ni presenetljivo, da je kralj Joffrey najbolj osovražen lik serije Igra prestolov. Težko pa je razumeti, da nekateri gledalci ne ločijo igre od resničnosti …

Jack Gleeson je mladi Irski igralec, ki je v kultni seriji Igra prestolov odlično upodobil krut lik mladega psihopatskega kralja. Pravzaprav je bila njegova igra tako izvrstna, da gledalci, ki se preveč vživijo v svet filmskih likov, sovraštva do egocentričnega mladeniča niso gojili zgolj pred TV zasloni. Na Jacka so se namreč spravljali na osebni ravni ter nanj zlivali gnev in sovraštvo, ker je bil tako krut kralj. Si lahko mislite? Za namenček ves nesmisel ni ostal pri sovražnem govoru, gledalci, ki ne ločijo fikcije od realnosti, so igralcu celo grozili s smrtjo.

Nemara je imel določen delež publike že poprej težave z razumevanjem filmskih vsebin, da pa ne gre za zanemarljivo nevšečnost, je postalo jasno z razcvetom družbenih omrežij, kjer tudi manj razgledani uporabniki obešajo na zvon svoje velecenjeno mnenje, ki ga pogosto začinijo s spletnimi napadi, ki jih resnično ne bi smeli več ignorirati.

Jack Gleeson kot kralj Joffrey foto: Profimedia

Končal igralsko kariero?

In kaj se je zgodilo z Jackom po predvajanju serije? Medtem ko so mnogi prepričani, da je opustil igralsko kariero zaradi negativne izkušnje, je sam za medije pojasnil, da je v igri preprosto nehal uživati, saj je prišel do spoznanja, da to ni tisto, kar želi v življenju početi.

Poniknil, nato pa presenetil

Gleeson se je tako po koncu snemanja najprej posvetil študiju teologije in filozofije na fakulteti v Dublinu. Ustvaril si je razmeroma mirno življenje, opustil pa tudi pojavljanje na družbenih omrežjih, kjer je bil lahka tarča nerazgledanih oboževalcev serije. Se je pa izkazalo, da njegova mladostna ljubezen do igre ni povsem ugasnila. 30-letnik je namreč pričel z ustvarjanjem na odrskih deskah, leta 2020 pa je celo zaigral v mini seriji Out of her mind. Družbenim omrežjem še vedno obrača hrbet, zadnjo objavo je med spletne zidove odložil pred štirimi leti.

Vesela novica

Jack danes živi srečno zakonsko življenje. 27. avgusta 2022 se je poročil s svojim dolgoletnim dekletom Roisin O'Mahony, ki je prav tako igralka. Zvestobo sta si obljubila na izjemno preprosti slovesnosti v grofiji Kerry na Irskem.

Jack Gleeson foto: Profimedia

prejšnji članek
Se bo Ivana Šundov vrnila na televizijo?
Svet slavnih
Se bo Ivana Šundov vrnila na televizijo?
naslednji članek
Sin Borisa Cavazze in Oriane Girotto do vloge v tej seriji
Svet slavnih
Sin Borisa Cavazze in Oriane Girotto do vloge v tej seriji