stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrl legendarni nogometni trener Ćiro Blažević

8. 2. 2023; 08.55
Avtor: K.M.
ciro blazevic

Ćiro Blažević foto: Profimedia

Po letih bolezni se je poslovil legendarni trener in selektor Miroslav Ćiro Blažević

Čeprav je javljen podatek, da je bil Ćiro, kot so klicali nogometaša in trenerja Miroslava Blaževića, rojen 10. februarja, je sam pred leti razkril, da je v resnici rojen 9. februarja. Tako se je snovalec enega izmed večjih uspehov hrvaške nogometne reprezentance poslovil le dan pred svojim 88. rojstnim dnevom. Z boleznijo se je boril kar nekaj let, rak pa se je ponovil leta 2021, kar je takrat razkril tudi za Sportske novosti. "Novice o izvidih niso dobre. Zdravniki so uspeli odstraniti metastaze na treh mestih, vendar se je rak že preselil na kosti, širil pa se je tudi na rebra in medenico" je takrat dejal v intervjuju za Sportske novosti. Med drugim je bil tudi trener slovenske Mure. 

Največji med trenerji

Miroslav "Ćiro" Blažević, ki je bil s strani hrvaških medijev označen kot "trener vseh trenerjev. Blažević je avtor enega največjih uspehov v zgodovini hrvaške nogometne reprezentance in hrvaškega športa nasploh. Leta 1998 je vodil hrvaško nogometno reprezentanco k osvojitvi bronastega odličja na svetovnem prvenstvu v Franciji.

Blažević je velik del svoje igralne kariere preživel v jugoslovanski ligi z igranjem za klube Dinamo Zagreb, FK Sarajevo, Rijeka in Hajduk Split. Za tri leta pa se je priključil tudišvicarski klub Sion.

Med letoma 1968 in 2014 je imel dolgo kariero kot trener in selektor, saj je vodil švicarsko, hrvaško, iransko in bosansko-hercegovsko reprezentanco ter več klubov, predvsem na Hrvaškem in v Švici.

prejšnji članek
Zakaj je zvezda filma na premieri nosila sončna očala?
Svet slavnih
Zakaj je zvezda filma na premieri nosila sončna očala?
naslednji članek
Tina Gaber in Robert Golob končno potrdila razmerje?!
Svet slavnih
Tina Gaber in Robert Golob končno potrdila razmerje?!
#obraziavenija
obraziavenija