sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Skrivnostni pevci bodo navduševali z divjimi priredbami

15. 2. 2023; 08.00
Avtor: PR / V.M.
il-divji

Il Divji foto: Promo foto

Slovenska glasbena petérica je že poskrbela, da se bodo dekletom šibila kolena. Kdo so skrivnostni fantje, ki na sceno stopajo z imenom Il Divji?

Le dan za valentinovim je luč sveta ugledala priredba pesmi legendarnega Oliverja Dragojevića - Tko sam ja da ti sudim, za katero upajo, da bo pobožala vsa zaljubljena srca. Za skladbo je nastal tudi videospot, ki so ga z ekipo posneli v zgodovinski idili Skazove hiše v Šmarju pri Jelšah, natančneje v Šmarski vinski kleti.      

Il Divji foto: Promo foto

Prav v ta namen so ustvarili tudi nov YouTube kanal, “Il Divji Covers”, kamor bodo objavljali še ostale priredbe. Priznali so, da so bili glede vsega skupaj na začetku malo skrivnostni. V opisu pod videospotom so namreč zapisali 1/8.  Da pa se ne bi predolgo spraševali o pomenu tega zapisa, so fantje že izdali, da bodo v letu 2023 med poslušalce poslali kar osem priredb različnih skladb, vsaki pa bodo priložili tudi videospot.  

Il Divji foto: Promo foto

“Ugotovili smo, da si ljudje želijo več in kot izvajalec pri svojem občinstvu iščeš prav ta odziv. Zato smo se odločili, da različnim uspešnicam dodamo delček nas in jih naredimo malo bolj ‘Divje’”, razloži Žiga Šraml in smeje se hudomušno pripomni, da gredo zasluge za premierno pesem basistu Matiji Krambergerju: "On res ve, kako zašibiti ženska kolena."

Vseh pet Divjakov pa ponosno sporoča, da kljub izidu prvega ‘Il Divji Coverja’ nikakor ne počivajo in da boste v letošnjem letu od njih slišali še veliko več. Tako priredb, kot avtorskih skladb -  ki pa za enkrat ostajajo skrivnost.  

prejšnji članek
Glasbeniki pravijo, da so malo odpičeni
Svet slavnih
Glasbeniki pravijo, da so malo odpičeni
naslednji članek
Ali tik pred pustom prepoznate tega mladega kurenta?
Svet slavnih
Ali tik pred pustom prepoznate tega mladega kurenta?
#obraziavenija
obraziavenija