Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sanja Doležal je že 40 let članica Novih fosilov

28. 2. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
Novi fosili Sanja Doležal

Sanja Doležal ima na Slovenijo prelepe spomine. foto: Marko Vavpotič/M24

Vedno nasmejana Sanja bo letos praznovala štiri desetletja v priljubljeni hrvaški skupini. Prvi nastop pa je bil ravno v Sloveniji.

Sanja Doležal živi zelo aktivno življenje. Že vrsto let dela tudi na televiziji, sodeluje v gledaliških predstavah in z glasbenima kolegoma Vladimirjem Kočišem Zecom in Marinkom Colnagom nastopa s pesmimi legendarne skupine Novi fosili. Imena zaradi avtorskih pravic na Hrvaškem in v nekaterih državah sicer ne smejo uporabljati. Lahko pa kot Novi fosili še vedno nastopajo v Sloveniji. Leta 1983 je v skupini kot pevka Đurđico Barlović nadomestila Sanja Doležal, ki je aktivno pela sicer do leta 1991, priključila pa se jim je spet leta 2005, ko se je zasedba spet zbrala. 

"Seveda se spomnim prvega nastopa v Sloveniji, ker je bil to moj prvi nastop sploh s Fosili. Bilo je 18. 10. 1983 v Mariboru. Umrla sem od strahu, naredila sem vse napake, ki sem jih lahko, mislim, da so bili fantje še bolj šokirani kot jaz. Kljub temu me je publika dobro sprejela, podprla in od tistega trenutka se je vse začelo. Slovenska publika nam že leta ostaja zvesta, pride na naše koncerte in vsi skupaj pojejo vse naše uspešnice. Zahvaljujemo se jim za to," nam je zaupala vedno nasmejana Sanja. 

Ko sem se pridružila skupini, sem ravno začela študij in pomislila sem, da bo to izjemna priložnost, da delam in služim poleg študija. Vedela sem, da so Fosili priljubljeni, vendar sem bila prepričana, da bom zmogla vse naenkrat. Študij sem opustila v drugem letniku, preprosto ni bilo možnosti, da končam študij s toliko potovanji in koncerti. Ne obžalujem, življenje je šlo v drugo smer in srečna sem zaradi tega.

Aktualov dan žena

Novi fosili se že zelo kmalu vračajo na največji slovenski oder. V petek, 3. marca, bodo nastopil na koncertu Aktualov dan žena 2023 v ljubljanskih Stožicah. Najbolj romantični glasbeno-scenski dogodek začetka pomladi bodo poleg Novih fosilov popestrili Klapa Šufit, Miran Rudan in inDesign, Mladen Grdović, Siniša Žunec, Marko Škugor, Lana Jurčević, Nuša Derenda in kot vedno številni gosti presenečenja. Vstopnice so še na voljo TUKAJ KLIKNITE

Na odru z Zecom.

Na odru z Zecom. foto: Marko Vavpotič/M24

Novi fosili bodo v petek, 3. marca, nastopili na koncertu Aktualov dan žena 2023.

Novi fosili bodo v petek, 3. marca, nastopili na koncertu Aktualov dan žena 2023. foto: Marko Vavpotič/M24

prejšnji članek
Združimo moči za Karolino, štiriletnico, ki se prehitro stara
Zdravje
Združimo moči za Karolino, štiriletnico, ki se prehitro stara
naslednji članek
Joker Out nakazali novo vizualno podobo
Svet slavnih
Joker Out nakazali novo vizualno podobo