Robert Golob
Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Robert Golob in Tina Gaber sta se zabavala na odprtju prvenstva

22. 2. 2023; 09.00
Avtor: K.M.
Robert Golob in Tina Gaber sta se zabavala na odprtju prvenstva_naslovna

Tina Gaber je ves čas stala tik ob predsedniku vlade Robertu Golobu foto: Zajem zaslona/Planica, Planica; RTV Slo2

Včeraj se je v Planici uradno pričelo svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, ki se gaje kot govornik udeležil tudi predsednik vlade s svojo srčno izbranko.

Predsednik Robert Golob in spletna vplivnica ter nekdanja lobistka Tina Gaber potem, ko so v javnost prišle govorice o njunem razmerju, teh nista javno komentirala. Sta pa vse presenetila, ko sta se skupaj udeležila proslave na predvečer slovenskega praznika kulture. Očitno bo to zdaj stalna praksa, saj sta se v sproščenem delu včerajšnje slovesnosti vidno zabavala tudi v Planici. Tam je imel predsednik sicer tudi službene obveznosti.

Tina Gaber in Robert Golob foto: Zajem zaslona/Planica, Planica; RTV Slo2

Tina Gaber in Robert Golob v družbi predstavnikov organizacijskega komiteja foto: Zajem zaslona/Planica, Planica; RTV Slo2

Začetek svetovnega prvenstva

Največji športni dogodek leta v Sloveniji se je v torek zvečer ob 20.23 začel s slavnostnim odprtjem. Uvodna slovesnost svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, ki bo 12 dni v Planici, se je dogajala v Kranjski Gori na Trgu zmagovalcev. Mimohod držav udeleženk je s slovensko zastavo sklenil Peter Prevc. Slovenija je organizacijo svetovnega prvenstva prejela že leta 2018. Samo odprtje pa ni bilo samo športno usmerjeno, ampak tudi glasbeni spektakel z več kot 130 nastopajočimi, med drugim so na odru stali tudi skupina Laibach, ansambel Saša Avsenika in DJ Umek.

Spored nordijskega svetovnega prvenstva 

Svetovno prvenstvo se s športnimi aktivnostmi sicer pričenja že danes, a samo s kvalifikacijami ženskih skakalk in tekačev. Prva tekma, posamična ženska skakalna tekma, je sicer na sporedu jutri. Prvenstvo se konča 5. marca z moško tekaško preizkušnjo s skupinskim štartom. Celoten program sicer najdete tukaj KLIKNITE

prejšnji članek
Primož Peterka iskreno o tem, kako živi danes
Svet slavnih
Primož Peterka iskreno o tem, kako živi danes
naslednji članek
Znane in neznane pustne šeme: Kdo je pritegnil največ pozornosti?
Svet slavnih
Znane in neznane pustne šeme: Kdo je pritegnil največ pozornosti?
#nasazenazenska
nasazenazenska