sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski skakalci zlati v Planici

4. 3. 2023; 06.13
Avtor: K.M.
svetovno prvenstvo planica

Zlati fantje - Planica, smučarski skoki foto: RTV Slo

Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju poskrbelo še za zadnje slovensko zlato v režiji skakalcev - Lovra Kosa, Žiga Jelarja, Timija Zajca in Anžeta Laniška.

Slovenska reprezentanca, v sestavi Lovro Kos, Žiga Jelar, Timi Zajc in Anže Lanišek, je prevladovala že v poskusni seriji, vodili pa so tudi po prvih skokih. Svoje pa so dodali tudi gledalci, ki so danes podrli rekord letošnjega prvenstva. Kar niti ni tako zelo presenetljivo, saj jih je tja zagotovo pripeljala tudi včerajšnja zmaga Timija Zajca. Evforija je ta prišla do svojega vrelišča ravno na dan ekipne tekme. Čeprav je celotno tekmo delovalo, da so predvsem prve tri reprezentance zelo izenačene, pa je Slovenija na koncu preprečljivo slavila. 

Namesto Ceneta Prevca je danes nastopil Žiga Jelar foto: Profimedia

Fantje so po koncu tekme pozdrave poslali tudi Petru Prevcu "Zdaj smo svetovni prvaki. Pero, če tole gledaš, tudi ti si del tega," je Žiga Jelar sporočil reprezentančnem kolegu. "Hvala celotni ekipi, celotni družini, vsem navijačem. Res sem srečen. Šel sem v polen napad, kot se spodobi za takšne tekme," pa je povedal Anže Lanišek, ki je današnjo tekmo tudi zaključil. 

Slovenija je v ekipni konkurenci do zdaj osvojila že dve kolajni, obe bronasti. Svetovni prvaki v posamičnih konkurencah pa so z včerajšnjim zlatim Timijem Zajcem postala še Franci Petek in Rok Benkovič. Sicer pa je v ženski konkurenci pred dvema letoma slavila tudi Ema Klinec. Je pa današnja kolajna že tretja na letošnjem svetovnem prvenstvu, saj so bronasto kolajno osvojili tudi člani mešane ekipe, katere del je bil prav tako dvakrat zlati Timi Zajc. 

prejšnji članek
Voziček pritegnil pozornost gledalke
Svet slavnih
Voziček pritegnil pozornost gledalke
naslednji članek
Tina Gorenjak se jim ne more upreti
Svet slavnih
Tina Gorenjak se jim ne more upreti
#nasazenazenska
nasazenazenska