nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Miran Rudan: Anita je moja druga polovica

12. 3. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
Miran Rudan in Anita 2

miran rudan foto: osebni arhiv

Glasbenik po 40 letih delovanja pripravlja dokumentarni film o svojem življenju, v katerem bo zagotovo prostor tudi za njegovo življenjsko sopotnico Anito.

Miran Rudan je sicer uradno prepoznavno glasbeno kariero pričel leta 1984, ko je zmagal na avdiciji in postal član skupine Moulin Rouge. Leto dni kasneje je v priljubljeni Randez Vous kot pevec nadomestil Božidarja Wolfanda - Wolfa, leta 1989 pa se je začela njegova zgodba s skupino Pop Design. Največji uspeh je kasneje doživel s pesmijo Laure ni več, priredbo pesmi Laura non c'è italijanskega pevca Neka. Trenutno nastopa z ekipo vrhunskih glasbenikov, združenih pod imenom inDESIGN. 

Smo v mesecu žensk - katero so vas najbolj zaznamovale? 

Težko rečem, da so me zaznamovale, so pa bile vedno del mojega življenja. Prva takšna je moja mama, ki me je vzgojila in mi stala, mi še vedno stoji, ves čas ob strani. Ves čas me spremljajo ženske, ki hodijo na moje oziroma naše nastope. Predvsem pa je zadnjih skoraj petnajst let tukaj Anita, ki se mi je vrasla v srce in celega mene, mi pomaga in me spodbuja, podpira v vseh stvareh, mi vedno pove, če delam neumnosti, in s katero sem pridobil ogromno na vseh področjih.

Miran Rudan je z inDesigni poskrbel za vrhunski zaključek večera. foto: Event24



Letos petnajst let razmerja, lansko leto zaroka ...

Letos julija bo petnajst let, odkar sva skupaj. In po pravici povedano, je prstan dobila od mene že pred 14 leti. Lani pa je naneslo tako, da sem ta del »ponovil«. Moj priimek pa tako ali tako že nosi.

Tudi mi, novinarji, vidimo, da je ona tista, ki vam daje največjo in stalno podporo – se motimo?

Ne motite se. Verjetno se to vidi že iz letala. Enostavno, ko najdeš človeka, ki je resnično tvoja druga polovica, se vse uskladi. In takrat ima človek večjo moč in željo biti še boljši na vseh področjih.

Po drugi strani pa ste oče trem sinovom – kaj ste se naučili od njih?

Poskušam se učiti od vsakega, s katerim imam stik. Od dobrih poberem tiste dobre stvari, od slabih se naučim, česa ne smem početi. Od sinov in tudi zaradi njih sem se naučil marsikaj. Biti radoveden, vedno v gibanju, ne držati zamer. Predvsem pa, kako lepo je zbuditi otroka v sebi, in prav zato se ne počutim star toliko, kot sem.

Miran Rudan foto: Event24

Pripravljate tudi dokumentarni film o svojem življenju – boste razkrili kaj takšnega, česar o vas še ne vemo – glede na to, da ste vedno zelo odprti?

Ja, letos novembra načrtujemo izid dokumentarnega filma z naslovom Amen, ki se trenutno še dela. Tisti, ki me zelo dobro poznajo, bodo obudili spomin na stvari iz preteklosti, tisti, ki pa mislijo, da me poznajo, bodo spoznali, da me dejansko niso poznali - saj bodo slišali in videli marsikaj novega. Vsekakor bo večina slišala in videla stvari, ki bodo za njih nove.

Bodo stvari, ki bodo še naprej ostale skrite?

Nisem človek, ki bi prikrival stvari, in o vseh sem pripravljen iskreno govoriti.

prejšnji članek
Slaba presnova povzroča slabo počutje
Zdravje
Slaba presnova povzroča slabo počutje
naslednji članek
To je ljubezen igralke Mojce Funkl
Svet slavnih
To je ljubezen igralke Mojce Funkl