pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kviz Vem krepi samozavest in spodbuja možgansko telovadbo

22. 3. 2023; 06.00
Avtor: V.M.
Kviz Vem!

Kviz Vem! foto: edit: njena.si

Vam je znano, kako zelo je priljubljen kviz Vem? Mnogi ne zamudijo niti ene oddaje. Ste med njimi tudi vi?

Morda vas bo ta podatek presenetil, a RTV-jev kviz Vem! sodi med najbolj priljubljene in najbolj gledane razvedrilne oddaje. Kviz redno spremljajo zlasti gledalci, starejši od 50 let, ki ob poučni oddaji preganjajo čas, a so hkrati ob gledanju precej bolj aktivni, kot pri spremljanju drugih vsebin. Kot so nam zaupali redni gledalci, v kvizu z veseljem sodelujejo, se zabavajo ob reševanju ugank in se ob tem še veliko novega naučijo.

Anže Zevnik in Aljoša Ternovšek foto: Adrian Pregelj

In nemara je ravno to razlog, da kviz črk, vprašanj, odgovorov, gesel in znanja pritegne toliko gledalcev, Slovenci smo namreč veliki oboževalci križank in ugank, ker pa hkrati vprašanja niso pretežka, slednje pomembno vpliva na naklonjenost publike pred TV zasloni. V kvizu lahko namreč sodeluje zares široka populacija, ki tekom ugank krepi samozavest, spodbuja miselno aktivnost z možgansko telovadbo in se mimogrede tudi marsikaj novega nauči.

"Pri nas doma je kviz Vem! neprecenljiv, saj ob njem 87-letna babica krepi spomin, ki jo vse bolj zapušča. Klasičnih križank že dolgo ne rešuje več, saj slabo vidi, pa tudi v sedečem položaju za mizo težje zdrži. Na kavču ob spremljanju kviza dobesedno oživi. Pa tako ponosna je nase, ko kaj ugane!" nam je zaupala vnukinja Alojzije, ki se sooča z demenco.

prejšnji članek
Jasmin Stavros se bori za življenje
Svet slavnih
Jasmin Stavros se bori za življenje
naslednji članek
Kolo sreče: Damjana Golavšek nekoč obračala črke
Svet slavnih
Kolo sreče: Damjana Golavšek nekoč obračala črke