stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Življenje pred in po Delovni akciji

30. 3. 2023; 09.00
Avtor: V.M.
katja-medved

Presrečna Katja Medved foto: Šimen Zupančič

Od nevzdržnih razmer do malega kraljestva sredi Rudarske kolonije. »Še vedno se ne morem navaditi, da imava tako lepo,« pravi Katja Medved.

V okviru predstavitve več kot sto let starega rudarskega naselja v Trbovljah, je novinarka revije Jana med drugim pokepetala tudi s Katjo Medved, ki ste jo spoznali v oddaji Delovna akcija, ko so njej in njenemu dragemu Boštjanu prenovili dom.

Spalni prostor pred prenovo. foto: POP TV

Življenje pred Delovno akcijo

Katjina družina se jev kolonijo Njiva priselila leta 2006. »S starši smo včasih živeli v večjem stanovanju v drugem naselju. Ker nismo mogli več plačevati stroškov, smo tisto stanovanje prodali, poplačali stroške in kupili to, v koloniji,« je v klepetu za revijo Jana pojasnila Katja, ki je z Boštjanom do nedavnega živela v stanovanju, ki je bilo v prav takšnem stanju, kot ga je uredila prejšnja lastnica. V njem je bila soba, v kateri so dolgo spali Katja z Boštjanom in njeni starši. Kar nekaj časa so se skupaj stiskali na 29 kvadratnih metrih, nato pa sta se mama in oče preselila v upokojensko stanovanje in kmalu zatem umrla.

Boštjan in Katja sta tako ostala sama v dotrajanem stanovanju in životarila v skoraj nevzdržnih razmerah, o kakršnikoli prenovi nista upala niti sanjati. K sreči so sorodniki njuno stisko zaupali ustvarjalcem Delovne akcije - kako se se zgodba odvila, gledalci oddaje dobro veste.

Veselje ob prenovi. foto: POP TV

Življenje v malem kraljestvu

Pa danes, dva meseca po prenovi, kako se imata mladoporočenca? »Še vedno se ne morem navaditi, da imava tako lepo,« pojasnjuje Katja, ki je še posebej vesela kopalnice, saj v njenih očeh predstavlja pravo bogastvo. Radostna je tudi ob pogledu na bralni kotiček, ki se nahaja na mestu nekadanje jedilnice. »Tukaj imam mir in lahko berem, tudi ko Boštjan že zaspi,« je zadovoljna Trboveljčanka, ki radostno zaključi, da se ji včasih še vedno zdi, da so vse skupaj le lepe sanje.

Katji se še vedno zdi, da sanja. foto: Šimen Zupančič

Prispevek o trboveljski rudarski koloniji je objavljen v reviji Jana, št. 13, 28. 03. 2023.

Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana

Presrečna Katja Medved

Presrečna Katja Medved foto: Šimen Zupančič

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Je Tina res zbolela?
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Je Tina res zbolela?
naslednji članek
'Tašča in zet': Doris hčerki predstavila Tilna
Resničnostni šovi
'Tašča in zet': Doris hčerki predstavila Tilna