testenine črvi odpoklic
Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se znašle testenine s črvi

Klemen Žibert
Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj pravi Žibert?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski smučarski skakalec zaradi teže končuje kariero

29. 3. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
bor pavlovcic

Bor, Tilen in Cene uradno končujejo kariere. foto: Profimedia

Bor Pavlovčič bo jutri uradno zaključil kariero - razlog pa, težave s previsoko številko kilogramov in v težavah z vzdrževanjem primerne teže.

Danes se je ob 15. uri z uradnim preizkusom letalnice bratov Gorišek začel petdnevni planiški skakalni praznik, s katerim se bo končala 44. sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. Prvi se je po planiški velikanki spustil Bor Pavlovčič, ki je pod Poncami napovedal konec kariere. Ko so ga zbrani predstavniki medijev vprašali o razlogih za upokojitev, je Pavlovčič izpostavil enega od bolj krutih vidikov smučarskih skokov: to so kilogrami oziroma telesna teža. Ker je višje rasti, je zanj še toliko težje vzdrževati tisto idealno težo za skakalca, ki se mnogim zdi pretirano prenizka.

Bor Pavlovčič, Nina Veber foto: Mediaspeed

"Skoki so specifičen šport. Skakalci moramo imeti ekstremno nizko težo. Sem med višjimi skakalci in morda vse skupaj malce težje nadziram. Te težave so se mi dogajale kar nekaj let, natančneje od leta 2016. Vsako leto so bili vzponi in padci, kar zadeva skoke in težo. Zadnji dve leti so bile težave tako velike, da skoki niso bili na pravi ravni," je razkril Pavlovčič, ki je najboljše rezultate dosegel v sezoni 2020/2021, ko je bil trikrat na odru za najboljše, v skupnem seštevku pa je bil 13., a kot je še razkril, je bil njegova teža v tisti sezoni na račun stradanja, takšnega življenja pa si ne želi več.

Bor pa ne bo edini skakalec, ki ja podaljšan teden uradno zaključuje kariero. V slovenskem taboru so namreč kar trije. Med drugim tudi Cene Prevc in Tilen Bartol. Slednja bosta zadnjič skočila v soboto, Bor pa v petek. 

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Aleš ni vedel, da je Anna znan obraz
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Aleš ni vedel, da je Anna znan obraz
naslednji članek
Cena Pahorjeve Katre še vedno narašča
Svet slavnih
Cena Pahorjeve Katre še vedno narašča