zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Martina Goloba udarila realnost

7. 4. 2023; 07.00
Avtor: V.M.
martin golob pl4

Martin Golob, župnik foto: Primož Lavre

Priljubljenega župnika so v določenem obdobju komentarji precej potrli. So ga potisnili na rob depresije?

Župnik Martin Golob je znan po svoji dobri volji in pozitivnem odnosu do sveta, je pa v svoji knjigi razkril, da je izkusil tudi depresijo. O tem ali so ga na rob pahnili negativni spletni komentarji, je spregovoril v velikem intervjuju za revijo Jana.

"Saj sem kdaj tudi slabe volje, se celo razburjam, ne traja pa dolgo. Glede komentarjev bom pa rekel takole: za svoje takratno slabše počutje ne smem kriviti okolice. Moraš se soočiti s tem, kar se dogaja okoli tebe, in mene rešujejo red, urejen urnik, tudi šport in kolikor se da zdrava hrana. Pa tudi to, da nisem preveč občutljiv. Včasih smo ljudje preveč občutljivi – že če nas kdo malo čudno pogleda, si mislimo, da nas ves svet ne mara," je pojasnil Golob in priznal, da je določeno obdobje na njegovi poti zanj predstavljalo šok.

"Prvi vlog mi je spremenil življenje. Nikoli si nisem mislil niti želel, da se bo tako obrnilo. Nisem se pripravljal na to, da bom nagovoril toliko ljudi, da bodo ljudje kupili čez 14.000 knjig – to ni bil moj namen, vse je prišlo spontano. Ko sem se odločil za duhovnika, nisem vedel, da me bo spremljalo toliko ljudi. Sebe sem si zamišljal kot župnika na fari, in to je to," pove in pojasni, kako danes gleda na vse skupaj.

Martin Golob foto: Mateja Jordovic Potocnik

"Realnost je udarila po svoje in v tem moram rasti. To pa zahteva nekaj truda, tudi izgubljanja, in hvala Bogu sem imel ob sebi ljudi, s katerimi sem se lahko pogovoril, ki so mi tudi pokazali realno sliko, mi nastavili zrcalo, da sem potem lažje šel naprej. Za mojo takratno potrtost tako ne bi krivil družbe, človek mora pri sebi razčistiti: na eni strani ostati to, kar si, hkrati pa se kot voda kozarcu prilagoditi življenju v družbi. Tako sem se moral odločiti, kako bom šel naprej. Meni je življenje podarjeno, življenje je dar in sem poklican k temu, da življenje živim. Zato sem šel naprej, malo pozabil, veselim se, ustvarjam ..."

Celoten intervju si lahko preberete v reviji Jana, št. 14, 04. 04. 2023.

Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
Indira razkrila, s kom v šovu sta se z Maticem najbolje ujela
Resničnostni šovi
Indira razkrila, s kom v šovu sta se z Maticem najbolje ujela
naslednji članek
Dobrodelna nagradna igra za Urbana - 11 dresov in žiga
Svet slavnih
Dobrodelna nagradna igra za Urbana - 11 dresov in žiga