stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kaj se dogaja z Janjo Garnbret?

6. 4. 2023; 08.00
Avtor: K.M.
slovenka garnbret (1) foto Samo Vidic Red Bull Content Pool

Janja Garnbret okreva po poškodobi foto: Samo Vidic

Okrevanje po poškodbi palca se je pri Garnbret zavleklo.

Olimpijska šampionka v športnem plezanju Janja Garnbret bo sezono tekmovanj v svetovnem pokalu v športnem plezanju po poškodbi palca začela kasneje, kot je bilo sprva načrtovano. Povratek na tekme svetovnega pokala slovenska prvakinja načrtuje v začetku junija na balvanski preizkušnji v Pragi. Izpustila bo uvodni del sezone v Aziji in ZDA. Okrevanje po poškodbi palca se je pri Janji namreč zavleklo. 

Janja Garnbret foto: Suguru Saito

S trenerjem Romanom Krajnikom sta sklenila izpustiti začetni del sezone in tekme na Japonskem, v Južni Koreji in ZDA. V Salt Lake Cityju bodo tekme svetovnega pokala v balvanskem in hitrostnem plezanju od 19. do 22. maja. Povratek na tekme svetovnega pokala Garnbret tako načrtuje junija, so danes sporočili iz njene ekipe. "V tem trenutku je ključno, da lahko začnem znova trenirati, da se lahko čim prej vrnem na tekmovanja," je sporočila Garnbretova, ki bo najprej na treningih uporabljala nekoliko večji plezalni čevelj.

K temu je še dodala: "Seveda bi si želela nastopiti že v Aziji, ampak v tem trenutku bi to pomenilo prehitevanje dogodkov. Vem, kaj je glavni cilj, to je svetovno prvenstvo, in takrat želim biti stoodstotno pripravljena. Kasnejši začetek sezone je, glede na okoliščine, v tem trenutku najboljši scenarij."

prejšnji članek
Dobrodelna nagradna igra za Urbana - 11 dresov in žiga
Svet slavnih
Dobrodelna nagradna igra za Urbana - 11 dresov in žiga
naslednji članek
Tara Zupančič ima novega
Svet slavnih
Tara Zupančič ima novega