petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Vse o sanjski poroki voditeljice Katje Tratnik

9. 4. 2023; 07.39
Avtor: K.M.
Katja tratnik

Katja Tratnik se je v začetku marca prvič poročila. foto: PLANET TV

Po šestih letih razmerja na daljavo se je Katja Tratnik poročila na Cipru. Bosta še vedno živela vsak v svoji državi?

Televizijska voditeljica Katja Tratnik bi lahko rekla, da je bilo zanjo prelomno leto pred tremi leti, ko je praznovala petdeseti rojstni dan, a ji bo zagotovo v še lepšem spominu ostalo letošnje leto, saj je pred dnevi, natančneje 2. marca, na čarobni plaži na Cipru dahnila usodni da in priimku Tratnik dodala še moževega, Jacob.

Katja Tratnik in Miha Jacob sta v zvezi šest let. On sicer živi v Nemčiji, ona v Sloveniji, a jima zvezo uspeva uspešno ohranjati tudi na daljavo. S poroko se ne bo nič spremenilo.


»On še vedno živi in dela v Nemčiji, jaz v Sloveniji. Kaže, da bo tako tudi ostalo, saj bi v isti državi težko oba dobila primerno službo. Predvsem Mihova služba je specifična, saj je procesni inženir,« pojasni Katja, ki ima tako kot Miha za seboj ponesrečen zakon, a tokrat, v zrelih letih, je za oba drugače. Imata več let, več izkušenj, življenjske modrosti, razumevanja, spoštovanja, več pripravljenosti poslušati in slišati, boljšo komunikacijo, odrasla otroka, veliko humorja in smeha.

Poroka na Cipru

In zakaj sta se odločila za Ciper, ne za Slovenijo ali Nemčijo? »Seveda sva razmišljala tudi o poroki v Sloveniji oziroma Nemčiji,« hiti razlagati Katja, »obe deželi imata čudovite kotičke za poroko, a je bilo vedno vprašanje, kdo in čigavi svati bodo potovali. Ta dilema ter želja po poroki v bližini morja in zelo preprostem, minimalističnem obredu sta dali idejo, da najdeva tretjo lokacijo, ki bo nova za oba. Razmišljala sva o Tenerifu, kjer je vse leto toplo, a poroka v Španiji v drugih evropskih državah ni veljavna, če vsaj eden od para ni španski rezident. Tako bi lahko opravila simbolno poroko, a bi morala po vrnitvi še vedno vsaj na matični urad ene ali druge države. Torej spet isto vprašanje. Za novoletne praznike je na obisk v Slovenijo prišla prijateljica Petra, ki je z možem kriva, da sva se z Miho spoznala, in že šest let živi na Cipru. Prav ona je dala pobudo za poroko na Cipru, češ, poroka velja povsod v Evropski uniji, končno bosta videla, kje živimo, pa še lepo plažo, kjer se je po legendi rodila boginja ljubezni Afrodita, imamo. In tako je po desetih minutah padla odločitev, da bo poroka na Cipru. Vsekakor prava odločitev, saj je bilo res lepo.«

Preprosto in prisrčno

Poroka je bila zelo preprosta, a v čarobnem okolju. Katja je jutranja ptica, rada zgodaj vstaja, in želela si je poroke ob sončnem vzhodu: »Na Afroditini plaži, kjer ni bilo nikogar, sva imela obred sama z matičarko. Poleg je bila moja hči Neja, ki je pridno fotografirala s telefonom, skrbela, da sta obleka in vlečka lepo padli in da smo nazdravili s penino. Prisoten je bil tudi uradni fotograf, ki je po več kot tristo porokah prvič delal zjutraj. Je rekel, da je bil ob povabilu za to delo prepričan, da ga hecajo. Po obredu na plaži in fotografiranju smo šli do vrta mestne hiše, kjer smo z matičarko in pričami – moja je bila Neja, Mihova pa prijatelj Markus, Petrin mož – podpisali dokumente in midva sva dobila potrdilo o poroki. Prav dosti na tej poroki ni bilo običajnega, potem smo se v hotelu preoblekli in se z avtom peljali v slabi dve uri oddaljeno Larnaco, kjer smo imeli v odlični ribji restavraciji kosilo.«

prejšnji članek
Tina Gorenjak izdala knjigo in svoje drugo ime
Svet slavnih
Tina Gorenjak izdala knjigo in svoje drugo ime
naslednji članek
Anna Paynich o tantri, ki ni le spolna energija
Resničnostni šovi
Anna Paynich o tantri, ki ni le spolna energija