nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tina Gorenjak izdala knjigo in svoje drugo ime

9. 4. 2023; 08.45
Avtor: K.M.
tina-gorenjak, kolo-sreče

Tina Gorenjak v oddaji Kolo sreče foto: Planet TV

Knjižni prvenec slovenske igralke Tine Gorenjak na police prihaja že v naslednjih dneh. Ob izdaji knjige pa je razkrila tudi svoje drugo ime.

Tina Gorenjak se je podala tudi v pisateljske vode. Ob izidu pa se je odločila, da bo kot avtorica uporabljala svoje polno ime Tina Gabriela Gorenjak. Ravno ime Gabriela pa je uporabila tudi za poimenovanje svoje knjižne junakinje. 

Tina je uporabo drugega imena pojasnila tudi na družbenem omrežju. "Kot vidite, sem podpisana Tina Gabriela Gorenjak. Zakaj? Ker je to moje celo in pravo krstno ime in ta knjiga je več kot pravi razlog, da pride na plano tudi Gabriela. Več o imenu in knjigi seveda sledi v prihodnjih objavah." O knjigi pa je še zapisala: "Upam in želim si, da bo knjiga kdaj osrečila tudi vas, saj je to njen namen. To je zgodba o ljubezni, prijateljstvu in upanju. Kot pravijo prvi bralci, je strašansko zabavna in menda se prigodam glavne junakinje Gabriele velikokrat nasmejiš do solz. Hkrati pa je polna življenjskih spoznanj in duhovnih premislekov, ki ti dajo moč, upanje, svetel pogled na svet, ter tolažbo in vedenje, da nisi sam in edini, ki mu življenje postreže tudi s »kislo limonado«."

Resnični dogodki

Kaj so o knjigi zapisali pri založbi Mladinska knjiga? To je zgodba po resničnih dogodkih, v katerih se igralkina doživetja prepletajo skozi različne like. V prigodah nje in njenih prijateljev se boste zagotovo našli vsi, ki ste kdaj iskali ljubezen. Partnersko in do samih sebe. To je knjiga o ljubezni, prijateljstvu in upanju, ki bralca gane in nasmeji do solz. Humorno, a tudi poučno in sočutno branje.

Zgodbe o zmenkih

Tina Gorenjak je znana igralka. Je pa tudi samska ženska, tako kot njena junakinja Gabriela: brez partnerja je že skoraj desetletje in v tem času je preizkusila najrazličnejše načine, da bi ga našla: speed dating, zmenke na slepo, različne spletne portale … In rezultat? Še zmeraj je samska, vendar se je v tem času nabralo za celo knjigo zanimivih in zabavnih prigod, anekdot in nasvetov, kako pristopiti k iskanju partnerja. Obenem boste v njej našli tudi razmislek o tem, kaj dandanes pomeni biti samski, ter oporo in razumevanje, če ste kot Gabi.

prejšnji članek
Se spomnite, da je hči Miša Kovača nekoč pela za to skupino?
Svet slavnih
Se spomnite, da je hči Miša Kovača nekoč pela za to skupino?
naslednji članek
Vse o sanjski poroki voditeljice Katje Tratnik
Svet slavnih
Vse o sanjski poroki voditeljice Katje Tratnik