reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Anže Lanišek pojasnil čustveno gesto z Dawidom Kubackim

11. 4. 2023; 08.00
Avtor: K.M.
anze lanisek

Anže Lanišek foto: Luka Vovk

Miha Deželak in Jana Morelj sta ob koncu smučarske sezone poklepetala z našimi skakalci. Anže jima je zaupal, zakaj je naredil potezo, o kateri govorijo vsi.

O potezi slovenskega skakalca na podelitvi nagrad najboljšim skakalcem letošnje sezone v Planici še danes govori celoten skakalni svet. Na Poljskem celo razmišljajo, da bi mu dali poljsko športno nagrado za tako imenovani fair play oziroma pošteno igro. Anže Lanišek je na koncu sezone namreč osvojil tretje mesto, a se je zavedal, da bi bil Dawid pred njim, če bi le uspel skakati do konca sezone. Poljski skakalec je tekmovalno sezono prekinil zatem, ko je hudo zbolela njegova žena, ki se je zaradi zdravstvenih težav povezanih s srcem celo borila za življenje.

"Ideja je prišla po Vikersundu, nekaj časa rabi, da se vse skupaj organizira. Ko sem izvedel, kaj je bil problem in ko je Dawid rekel, da to sezono ne bo več skakal. Zaradi tega spoštovanja do njega in tega, kar je naredil za sovjo ženo. Ko je pokazal, da ni samo šport tisti, na koncu bomo vsi zaključili kariere, mi pa bomo še vedno morali živeti naprej. Tudi Dawid je pokazal, da je velik človek, je pravi športnik in človek," je svojo potezo pojasnil Anže. 

Na obisk k Janji in Mihu so sice prišli Katra Komar, Timi Zajc, Maja Vtič, Lovro Kos, Nika Križnar, Domen Prevc, Ema Klinec, Žiga Jelar in že omenjeni Anže Lanišek. Pogovor z vsemi pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku. 

prejšnji članek
Jamie Oliver se je spet poročil
Svet slavnih
Jamie Oliver se je spet poročil
naslednji članek
Karimova Helena vstane pred šesto in se loti kuhanja
Življenjski slog
Karimova Helena vstane pred šesto in se loti kuhanja