evrovizija, švica
Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ali Jelena Aščić ločuje zasebno življenje od dela na televiziji?

27. 4. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
rtv ascic foto Saso Svigelj

Jelena Aščić: »Javni medij plačujemo tudi za ranljive skupine – tudi to je solidarnost, na kateri temelji naša družba. Saj tudi sicer plačujemo marsikaj, česar ne uporabljamo – iz solidarnosti!« foto: Sašo Švigelj

Neskončna radovednost in pogledati na stvari še z druge plati, se poglobiti v srž problema so z leti Jeleno Aščić izbrusili v vrhunsko novinarko. Dolga leta je strastno pripravljala najrazličnejše televizijske prispevke na TV Slovenija.

"Tega se ne da ločiti, kajti to ni služba, temveč način življenja. Novinar ne neha biti novinar, ko se odštamplja. Če to počneš, nisi novinar. Zgodbe najdeš vsepovsod. Če bi bile razmere in delovni pogoji normalni, bi bil to zame sanjski poklic. Ker zelo rada to delam. A je postalo nevzdržno, nemogoče delati, iz tedna v teden se čudim, da oddaja izide, da je dobra in kakovostna, da se novinarke trudijo, četudi med dvema prispevkoma nimajo časa niti vdihniti in razmisliti o naslednjem prispevku. Ko zmontirajo enega, že hitijo v pisarno, na telefon, iskat nove sogovornike. To ni normalno! In ne razumem, zakaj je tako, ker zaposlenih na RTV je dovolj," je o tem, da dela ne more ločevati od zasebnosti, za Obraze povedala Jelena Aščić.

prejšnji članek
Barbara Lapajne Predin o odnosu z možem Zoranom Predinom
Svet slavnih
Barbara Lapajne Predin o odnosu z možem Zoranom Predinom
naslednji članek
Tina Maze iskreno o odnosu z Andreo Massijem
Svet slavnih
Tina Maze iskreno o odnosu z Andreo Massijem
#obraziavenija
obraziavenija