pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Natalija Verboten po 19-ih letih razkriva ozadje afere 'povešene prsi'

1. 5. 2023; 12.00
Avtor: E.J. / revija Lady
natalija verboten 1

Natalija Verboten foto: osebni arhiv

Natalija Verboten je razkrila, kdo je lansiral medijski linč, kaj se je tedaj dogajalo z njo in kako so ji neprijetno situacijo privoščili tako glasbeni kolegi, kot neznanci.

Pred 19 leti smo v Sloveniji dobili prvo tabloidno afero: na naslovnici rumene revije so namreč objavili fotografijo oprsja Natalije Verboten med nastopom in v gibanju ter pripisali, da ima uvele prsi. Leta 2004 je bila Natalija najbolj priljubljena izvajalka v državi, klicali so jo Natalija Nacionale.

»Takrat sem doživela pravi medijski linč na račun svojih prsi in priznam, da je bilo grozno. Bilo je obdobje nekaj mesecev, ko so se vsi, tako mediji kot ljudje, ukvarjali z mojimi prsmi, kamor koli sem šla, vsi so s prstom kazali name,« se še danes z grenkim priokusom spominja Natalija Verboten.

»Za nekaj časa sem celo nehala hoditi v domačo trgovino, ker mi je bilo vsega pritiska preveč. Na primer, prodajalka na blagajni mi je pred nos potisnila naslovnico rumene revije, na kateri sem bila, z besedami: 'Končno bo moj mož, ki vas tako obožuje, videl, kakšni ste!' Večina glasbenih kolegov mi je medijski linč privoščila, kar so povedali javno ali mi povedali in pokazali kar v obraz. Bila sem mlada, neizkušena, nisem vedela, kaj bo to prineslo za seboj.«

Po izbruhu afere je imela prvi nastop v Grosupljem in nekateri obiskovalci so ji pod nos tiščali naslovnico revije, s katero se je začel medijski linč. Nato pa je pred nekaj tisoč ljudmi na pol v šali omenila, da je več kot očitno, da je s svojima 'dvojčicama' v redu in pripravljena na žur, občinstvo pa ji je namenilo močan aplavz.

»Takrat sem videla, da bodo moji nastopi zaradi krivice, ki so mi jo naredili mediji, kvečjemu le še bolj obiskani, sama pa sem se posvetila predelovanju psihičnih posledic tega močnega pritiska javnosti, ki ga je nekajmesečno dogajanje pustilo na meni. V tistem obdobju sem zaradi izgorelosti že obiskovala psihiatrinjo dr. Metodo Vidmar. To, da sem šla k psihiatrinji, je ena mojih najboljših odločitev v življenju,« je iskrena Natalija, ki nam je tudi povedala, kdo in zakaj naj bi sprožil medijski linč proti njej.

»Medijski linč je sicer lansirala založniška hiša, ki je izdajala revijo za odrasle. Kakšen mesec ali dva pred afero so me povabili, da bi se zanje fotografirala gola. Ker me ponudba ni zanimala, so v rumeni reviji izdali afero 'povešenih prsi' in po njej so mi spet ponudili, da lahko v reviji za odrasle s svojimi golimi fotografijami dokažem, da moje prsi niso povešene. Seveda nikoli nisem čutila potrebe po tovrstnem dokazovanju, ker je z mojimi prsmi vse v redu, še zdaj, po dveh porodih.«

prejšnji članek
Zakaj pride do vnetja jajčnikov?
Zdravje
Zakaj pride do vnetja jajčnikov?
naslednji članek
Darja Gajšek: Simona Weiss je bila vse, kar bi si zase želela sama
Svet slavnih
Darja Gajšek: Simona Weiss je bila vse, kar bi si zase želela sama
#nasazenazenska
nasazenazenska