palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slavni in bogati, ki so povabljeni na kronanje Karla III.

28. 4. 2023; 07.00
Avtor: Ž.K. / svet24
Kralj Karel III

Kralj Karel III. in princ William foto: Profimedia

V soboto 06. maja bodo v Londonu okronali Kralja III. Preverite, kdo so slavni in bogati, ki se bodo dogodka udeležili in koga so spregledali.

Slavni, vplivni in bogati vedo, da je kronanje angleškega kralja dogodek, ki se ga ne sme izpustiti. Lista vabljenih je merilo tega, kdo v svetu kaj šteje in kdo ne. Ugibanj, o tem koga bo kraljeva družina povabila in koga ne, je konec. Angleški mediji so tako že objavili spisek pomembnežev, ki se bodo lahko udeležili tega eminentnega dogodka.

V prvi vrsti westministrske crkve bodo sedeli člani kraljeve družine: Na eni strani Karlova družina: William in njegova žena Kate, Harry brez žene Meghan, Karlovi vnuki in vnukinje George, Louis, Charlotte, Archie in Lilibet ter princesa Ann in princ Edward.

Na drugi strani bodo sedeli sorodniki Karelove žene Camille.

Za njimi bo posedeno tuje plemstvo: Španski kralj Filip, monaški kralj Albert, Švedski kralj Gustav, danski kralj Friderik, nizozemski kralj Willem-Aleksander, norveški kralj Haakon, s kraljicami. “Naše konce” pa bo zastopal srbski princ Aleksander.

Tako vabilo so prejeli izbranci. foto: Bucknighamska palača

Poleg njih bo sedela plejada politikov na čelu z angleškim predsednikom vlade Rishijem Sunakom, predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen, Emanuelom Macronom, in Borisom Johnsonom v prvih vrstah. Kronanje si bo ogledal tudi kitajski podpredsednik Han Zheng in soproga ameriškega predsednika Jill Biden.

Na listi slavnih, ki jim je dana čast, da bodo v soboto v družbi največjega svetovnega plemstva pa so se znašli: David in Victoria Beckham, Katy Perry, Orlando Bloom, Rowan Atkinson, Stella McCartney in Bear Grylls.

Victoria in David Beckham foto: Profimedia

prejšnji članek
Ali družina Emeršič ločuje odpadke?
Svet slavnih
Ali družina Emeršič ločuje odpadke?
naslednji članek
Aljoša Bagola o volkovih in travmah
Svet slavnih
Aljoša Bagola o volkovih in travmah