zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tragična vest: Umrl Jasmin Stavros

4. 5. 2023; 08.55
Avtor: V.M.
Aktualov rojstni dan 7

Jasmin Stavros. foto: Event24

Legendarni glasbenik Jasmin Stavros je izgubil bitko z rakom.

Pravkar je odjeknila žalostna vest, da je preminil priljubljeni hrvaški glasbenik Jasmin Stavros, ki se je boril s kostnim rakom. Po vzpodbudnih novicah, da se mu zdravstveno stanje izboljšuje, so ga sredi aprila premestili na kliniko za pljučne bolezni Jordanovac, saj se mu je stanje čez noč močno poslabšalo. Razlog za premestitev je bilo nabiranje vode v pljučih. Slednje je za medije potrdil tamkajšnji specialist, ki pa seveda podorbnosti zapletov ni komentiral.

A 69-letnikovo zdravstveno stanje se v naslednjih tednih ni izboljšalo. Žal je bila bitka s kruto boleznijo usodna, danes je namreč menedžer Ljubo Šeperić podal izjavo za javnost, v kateri je potrdil smrt legendarnega glasbenika.

Jasmin Stavros foto: Wakeupcreation

Življenjska pot Jasmina Stavrosa

Jasmin Stavros s pravim imenom Milo Vasić se je rodil v Splitu v družini romunskih korenin, v kateri sta bila glasbenika njegov oče in ded, z glasbo pa se ukvarja tudi njegov sin. Kralj zabave, kot ga je označil Jutarnji list, je kariero začel kot bobnar in s 15 leti začel igrati v več splitskih zasedbah: Delfini, Mladi batali, More in Put.

Kasneje je začel odkrivati jazz in postal studijski bobnar za založbo Jugoton, današnjo Croatia Records. Bil je eden najbolj iskanih bobnarjev v bivši Jugoslaviji. Ob prepevanju zabavne glasbe je igral tudi klavir in kontrabas.

Kot je zapisal hrvaški portal N1, je sodeloval s številnimi velikimi imeni hrvaške zabavne glasbe, kot so Josipa Lisac, Arsen Dedić, Mišo Kovač, Ivica Šerfezi, Neda Ukraden in Ljupka Dimitrovska.

Uspel je s pesmijo Đuli, ki jo je posnel z Danijelom, ena njegovih najbolj znanih pesmi pa je tudi Dao bih sto Amerika. V 80. letih je Stavros bival v ZDA, kjer je zaključil zasebno jazzovsko akademijo v New Yorku. V zakladnico hrvaške popularne glasbe je med drugim prispeval še skladbe, kot so Poljubi mi suze usnama, Onda se sjetim uskrsa in Maro, Marice.

"Megazvezdnik sem postal, torej kot pevec sem se uveljavil po tretjem albumu Ljubio sam anđela leta 1989, ko sta izšli uspešnici Utrujen sam in Dao bi sto Amerika. Potem se je vse obrnilo. Potem so me vsi jemali resno, tako kritiki kot občinstvo. Potem se mi je odprlo polje in takrat sem začel zelo veliko nastopati," je v začetku leta povedal v intervjuju za Slobodno Dalmacijo.

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Matevž po odmevnem sporu
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Matevž po odmevnem sporu
naslednji članek
Super par: Zaradi tega Mike prekipeva od poguma in samozavesti
Resničnostni šovi
Super par: Zaradi tega Mike prekipeva od poguma in samozavesti
#nasazenazenska
nasazenazenska