pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Vesna Pernarčič in njeni čudoviti sinovi

13. 5. 2023; 10.00
Avtor: Teja Pelko / revija Lady
vesna pernarcic druzina

Vesna Pernarčič s svojimi tremi fanti Lovrom, Filipom in Krištofom foto: Marko Vavpotič/M24

Vesna Pernarčič je odigrala že ogromno vlog, zasebno pa med njene najpomembnejše gotovo spada materinska. Obkrožajo jo trije fantje: že odrasla Filip in Lovro ter osnovnošolec Krištof.

Vesna Pernarčič je bila zaradi službe od doma pogosto odsotna ob večerih, zaradi česar ji je vedno zelo težko, se pa njena sinova Filip in Lovro Žunić, tudi ko sta bila majhna, zaradi tega nikoli nista počutila prikrajšana. Tudi zato ne, ker je nanju pazila njena mama, ki ji je bila na srečo ves čas na voljo. »Meni je bilo super, saj sem vedel, da bova lahko gledala risanke pa še jedla zraven. (smeh) Vedno sem imel tudi občutek, da gre mami nekaj pomembnega naredit, da človeštvo ne more brez tega. Jaz sem bil ponosen,« razkriva Filip, Lovro pa se je od nekdaj znal zamotiti z igranjem, tako da je bil zanj ta čas zelo kratek. Kaj je mama počela, ko je ni bilo, zdaj oba dobro vesta iz lastnih izkušenj. Lovra smo namreč lahko videli v filmu Pojdi z mano, oba pa v serijah Mame in Gospod profesor. Lovra sicer bolj kot igralska zanima likovna umetnost. Želi si risati igralne like za igrice, trenutno pa svoj cilj zasleduje na srednji šoli za oblikovanje in fotografijo. Filip pa v 1. letniku AGRFT pridno stopa po mamini pot.

Vesna Pernarčič s sinovi foto: Marko Vavpotič

Vesna komaj čaka, da ga bo lahko videla tudi na odru, sama pa ga je s svojo igro na njem navdihnila, da se je tudi on odločil za ta poklic. »Kot majhen sem šel velikokrat gledat njene predstave. Pogosto sem bil tudi zadaj v maski, ko sem čakal, da so se končale predstave, in sem se pogovarjal z ljudmi. Vsi so bili zelo prijetni. Vedno se mi je tudi zdelo, da je to, kar delajo in od česar živijo, fantastično, da so zmagali v življenju,« razkriva Filip.

O dogajanju v gledališču oziroma na akademiji se doma z mamo veliko pogovarjata in si izmenjujeta izkušnje. Poleg igre pa ju povezuje tudi hrana. »Že od majhnega je bil vedno zraven in mi pomagal pri kuhanju. Zdaj me že prekaša, tako da jaz velikokrat njega vprašam, kako naj kaj naredim. Včasih me tudi okara, ko kaj zafrknem, a vseeno poje,« v smehu razkriva Vesna.

Z Lovrom pa ju povezuje glasba oziroma petje. »Včasih sva tudi napisala kakšno pesem oziroma jo prevedla in potem skupaj pogruntala, kako bi to lahko odpela. Lovro ima super glas in dober smisel za glasbo in ritem. Poleg risanja in oblikovanja je zelo talentiran tudi za to,« je upravičeno ponosna.

Vesna Pernarčič in sinova iz prvega zakona. foto: Marko Vavpotič/M24

Nepozabna Tajska

Vse tri pa je zelo povezala Tajska, kamor so odšli, ko sta bila fanta stara trinajst in enajst let. »Tajska je bila prelomna točka, ko smo se mi trije na novo povezali. Zdi se mi, da nas še kar drži v primežu in čaka, da spet gremo nekam,« meni Vesna, sinova pa ji pritrjujeta: »Tajska je bila super, ker je bila začetek nekega novega življenjskega obdobja, ki smo ga skupaj začeli,« pravi Filip, Lovru pa je v spominu najbolj ostalo to, da je vse potekalo zelo sproščeno in spontano ter da je mama vedno upoštevala njune želje. Poleg tega Lovro pri njej najbolj ceni brezpogojno podporo in pomoč. »Pri vseh stvareh, ki sem jih poskusil v življenju, mi je zelo pomagala in me podpirala oziroma mi dala upanje, da bom lahko naredil tisto, kar sem si zamislil, čeprav se včasih ni čisto nič spoznala na tisto stvar,« navihano pomežikne.

Filip pa zelo ceni vse, kar je naredila za njih in kar jim je omogočila, nadvse pa občuduje tudi njeno sposobnost, da je hkrati mama treh otrok in igralka. »Nikoli nisem imel občutka, da bi mi kadar koli zmanjkalo mame. Imel sem ogromno količino ljubezni in podpore, zraven pa je naredila toliko stvari, ki jih malo ljudi doseže,« poudarja.

Vesna Pernarčič s svojimi tremi fanti Lovrom, Filipom in Krištofom foto: Marko Vavpotič/M24

Na sinova je zelo ponosna tudi Vesna. »Ko ju gledam, si mislim, da sem vsaj nekje nekaj v redu naredila. Filip je iz zelo čustvenega in občutljivega fantka zrasel v stabilnega človeka, ki ve, kaj si želi v življenju, hkrati pa ima neko mirnost in načelnost. Je tudi zelo delaven. Jaz nikoli nisem bila toliko. Predvsem pa je človek, ki zna imeti rad in zna to tudi povedati. V veliko oporo mi je. Lovro je v nasprotju s Filipom, ki v otroštvu ni nikoli znal biti sam s sabo, temveč je vedno hotel, da se nekdo ukvarja z njim, to zelo znal. Zaprl se je v svoj domišljijski svet ter je ure in ure risal. Vedno je bil dobrovoljček in je deloval zelo flegma, kot da mu je čisto vseeno za vse, vse mu je bilo v redu. Zato sem se malo bala, kako bo v srednji šoli. A se je nenadoma obrnil in zdaj se mi zdi, da je postal tudi zelo odgovoren, še posebno do tistega, kar ga zanima. Pri njem zelo občudujem tudi to, da že zelo dolgo, od šestega razreda naprej, ve, kaj si želi početi v življenju, in gre v to smer,« je zadovoljna igralka. Ljubezen si izkazujejo z drobnimi stvarmi. Vesna svoje fante rada razveseli s kakšnim domačim pecivom, Filip jo vsake toliko razveseli s pripravo kakšne dobre jedi, Lovro, ki ne zna kuhati, pa ji znosi vrečke iz trgovine in da stvari v hladilnik ter včasih malo pospravi.

prejšnji članek
Botri: Vesnin partner videl hčerko samo ob rojstvu
Svet slavnih
Botri: Vesnin partner videl hčerko samo ob rojstvu
naslednji članek
Matevž Gortnar: Če nosiš gasilsko uniformo, si še večji frajer
Resničnostni šovi
Matevž Gortnar: Če nosiš gasilsko uniformo, si še večji frajer