Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Upornik Johnny Depp dopolnil 60 let

9. 6. 2023; 09.00
Avtor: K.M.
johnny depp 1

https://www.youtube.com/watch?v=maa1xTKu7aQ foto: Profimedia

Kot piratski kapitan Jack Sparrow je Johnny Depp osvojil Hollywood. Lanskoletna burna sodna bitka z nekdanjo soprogo Amber Heard pa je močno načela njegovo javno podobo.

Johnny Depp, eden najbolj slavnih in nadarjenih igralcev našega časa, je v svetu filma pustil trajen pečat. Rojen je bil 9. junija 1963 v Owensboroju, Kentuckyju. Njegova pot do slave je bila zanimiva in polna izzivov. Deppova kariera je eksplodirala leta 1987, ko je nastopil v televizijski seriji "21 Jump Street". Ima tudi dva otroka, hčer Lily-Rose Depp, ki se je rodila leta 1999, in sina Jacka Deppa, ki se je rodil leta 2002.

Njegov šarmanten videz in talent so hitro pritegnili pozornost občinstva. Vendar se Depp ni želel omejiti na vloge lepega fanta in je iskal izzive, ki bi pokazali njegovo raznolikost kot igralca. Sodelovanje z režiserjem Timom Burtonom je bilo ključno za Deppovo karierno pot. Skupaj sta ustvarila nepozabne like, kot je ekscentrični Edward Scissorhands in kultni pirat Jack Sparrow iz franšize "Pirati s Karibov". Depp je s svojim edinstvenim pristopom in natančno izbranimi vlogami postavil visoke standarde v filmski industriji.

Milijonski zaslužek in svetovno slavo Depp dolguje piratskemu kapitanu Sparrowu. Z bleščečimi zlatimi zobmi in razmršenimi dolgimi lasmi je Depp petkrat igral ikoničnega kapitana v več filmih Piratov s Karibov. Svojo prvo nominacijo za oskarja je dobil leta 2004 prav za vlogo v Piratih s Karibov: Prekletstvo črnega bisera, sledili sta nominaciji za vlogo v filmih V iskanju dežele Nije (2005) in Sweeney Todd: Hudičev brivec (2008).

A Deppova prva ljubezen ni bila film, temveč glasba. V lanskem pričanju na sodišču je pripovedoval o svojem težkem otroštvu na podeželju v Kentuckyju in kako se je bal pogostih materinih izbruhov nasilja. Že kot najstnik je tako poskusil droge, da bi ubežal resničnosti. Pustil je tudi šolo in sledil želji, da postane glasbenik. Kot kitarist se je preizkušal v Los Angelesu, a nato končal pred kamero. Sprva kot statist nato v različnih televizijskih vlogah. V zadnjem obdobju je Depp pogosteje v središču pozornosti kot roker. Z Aliceom Cooperjem in kitaristom skupine Aerosmith Joejem Perryjem je ustanovil glasbeno skupino Hollywood Vampires, ki je leta 2015 izdala svoj prvi album. Trenutno je skupina na evropski turneji.

prejšnji članek
Srce parajoča zgodba združila štiri MasterChefovce
Resničnostni šovi
Srce parajoča zgodba združila štiri MasterChefovce
naslednji članek
Luka Basi potrdil, kdaj se bo poročil
Svet slavnih
Luka Basi potrdil, kdaj se bo poročil