Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ksenija Benedetti: Vprašanja me že 35 let ne spravljajo več v zadrego

22. 6. 2023; 01.36
Avtor: K.M.
Ksenija Benedetti na predstavitvi svoje avtobiografije Hiša sozvočja

Ksenija Benedetti na predstavitvi svoje avtobiografije Hiša sozvočja foto: M24/Sašo Radej

Ksenija Benedetti je včeraj predstavila edinstveno avtobiografijo Hiša sozvočja, v kateri odgovarja na vprašanja svojih najbližjih.

Včeraj se je na vrtu Lili Novy odvil izjemen večer, ki je privabil veliko znanih obrazov. Ksenija Benedetti, dolgoletna šefinja Protokola Republike Slovenije, je predstavila svojo novo knjigo Hiša sozvočja, ki je izšla pri Beletrini. Obiskovalce je navdušila s svojo karizmo, medtem ko ju je v prijetnem pogovoru vodil pisatelj Goran Vojnović. Obenem je večer dodatno obogatil glasbeni nastop priznanega glasbenika Zorana Predina, z glasbeno točko pa je presenetil tudi Aleks Cavazza.

Ksenija Benedetti z možem Borisom Cavazzo foto: SR/M24

Ksenija Benedetti se je v svoji bogati poslovni karieri izkazala kot vodilna sila v protokolu in komunikaciji. Pripravila je izvedbo številnih visokih obiskov, med drugim tudi obiske britanske kraljice Elizabete II., ameriškega predsednika G. W. Busha in ruskega predsednika Vladimirja Putina. Poleg tega je sodelovala pri organizaciji številnih državnih proslav. Od leta 2018 je izredna predavateljica na Univerzi na Primorskem in ustanoviteljica ter vodja Akademije za poslovni protokol. Večer je bil prežet z navdušenjem, saj je več kot 150 obiskovalcev prisluhnilo avtoričinim besedam ter ji izkazalo navdušenje z bučnim aplavzom. Mnogi so se zbrali v dolgi vrsti, da bi prejeli njen avtogram.

Pogovor ob predstavitvi je povezoval pisatelj Goran Vojnović foto: SR/M24

Hiša sozvočja je knjiga, ki prinaša edinstveno zvrst avtobiografije. Benedetti je tri leta zbirala nenavadna, iskriva in izzivalna vprašanja od petinsedemdeset znanih Slovenk in Slovencev, med njimi so bili tudi njena družina, Milena Zupančič, Manca Košir, Katarina Čas, Milan Kučan, Ljudmila Novak, Vlado Kreslin, Zoran Predin, Marta Kos in drugi. Benedetti je dejala: "Odločila sem se, da mi vprašanja ne bi zastavljal samo en človek, ampak veliko različnih ljudi. In tako se je začela moja triletna avantura." Na vprašanje, ali je kadarkoli ostala brez besed ali se znašla v zadregi, je Benedetti odgovorila s svojim značilnim humorjem: "Ne, vprašanja me že vsaj 35 let ne spravljajo več v zadrego. Znam odgovoriti tako, da 'ne odgovorim'."

Knjiga Hiša sozvočja je že na začetku dosegla izjemen uspeh, saj prinaša svež in inovativen pogled na avtobiografijo. Ksenija Benedetti s svojo izjemno kariero in ustvarjalnostjo dokazuje, da je možno doseči izjemne uspehe na različnih področjih ter hkrati prispevati k raznolikosti in bogastvu slovenske kulture.

Aljoša Bagola je bil eden od številnih, ki so Kseniji postavili vprašanja.

Aljoša Bagola je bil eden od številnih, ki so Kseniji postavili vprašanja. foto: M24/Sašo Radej

Dogodka sta se udeležila tudi Tomi Meglič in njegova izbranka Cassie Kagen

Dogodka sta se udeležila tudi Tomi Meglič in njegova izbranka Cassie Kagen foto: SR/M24

Filmska in televizijska igralka Katarina Čas

Filmska in televizijska igralka Katarina Čas foto: SR/M24

Partnerka Sebastiana Cavazze v družbi 'tasta' Borisa

Partnerka Sebastiana Cavazze v družbi 'tasta' Borisa foto: SR/M24

prejšnji članek
Tako velika sta že otroka Luke Basija
Svet slavnih
Tako velika sta že otroka Luke Basija
naslednji članek
Borovničev sladoled v napolitanki
Kulinarika
Borovničev sladoled v napolitanki