Kulinarika
 

Borovničev sladoled v napolitanki

22. 6. 2023; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
borovničev-sladoled-v-napolitanki

Borovničev sladoled v napolitanki foto: Revija Liza Maja

Slastna osvežitev za poletne dni ...

Sestavine za 12 porcij:

250 g borovnic

180 g sladkorja

4 rumenjaki

500 ml stepene smetane

1 vrečka vaniljevega sladkorja

2 lista oblatov za napolitanke

Borovničev sladoled v napolitanki foto: Revija Liza Maja

Postopek priprave

1. Borovnice zmešamo s 50 g sladkorja. Na vroči vodni kopeli zmešamo rumenjake in 100 g sladkorja (temperatura naj bo približno 65 °C).

2.Polovico smetane zavremo s preostalim sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Pustimo, da se nekoliko ohladi, in dodamo stepene rumenjake. Shranimo v hladilniku.

3. Ko se masa ohladi, vanjo vmešamo preostalo stepeno smetano in zmešane borovnice. Shranimo v zamrzovalniku, da delno zamrzne. Medtem rezine narežemo.

4. Delno zamrznjeni sladoled dobro premešamo z vilicami in napolnimo med oblati. Nato shranimo v zamrzovalnik.

prejšnji članek
Ksenija Benedetti: Vprašanja me že 35 let ne spravljajo več v zadrego
Svet slavnih
Ksenija Benedetti: Vprašanja me že 35 let ne spravljajo več v zadrego
naslednji članek
Čustven dan za Darjo Gajšek
Svet slavnih
Čustven dan za Darjo Gajšek

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.