Borovničev sladoled v napolitanki foto: Revija Liza Maja
Sestavine za 12 porcij:
• 250 g borovnic
• 180 g sladkorja
• 4 rumenjaki
• 500 ml stepene smetane
• 1 vrečka vaniljevega sladkorja
• 2 lista oblatov za napolitanke
Postopek priprave
1. Borovnice zmešamo s 50 g sladkorja. Na vroči vodni kopeli zmešamo rumenjake in 100 g sladkorja (temperatura naj bo približno 65 °C).
2.Polovico smetane zavremo s preostalim sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Pustimo, da se nekoliko ohladi, in dodamo stepene rumenjake. Shranimo v hladilniku.
3. Ko se masa ohladi, vanjo vmešamo preostalo stepeno smetano in zmešane borovnice. Shranimo v zamrzovalniku, da delno zamrzne. Medtem rezine narežemo.
4. Delno zamrznjeni sladoled dobro premešamo z vilicami in napolnimo med oblati. Nato shranimo v zamrzovalnik.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.