Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Gaja Prestor o delu na družbenih omrežjih

5. 7. 2023; 12.00
Avtor: V.M.
prestor

Gaja Prestor foto: psno

Pevka Gaja Prestor je spregovorila o ozadju vrtoglavih zaslužkov na Instagramu.

Gaja Prestor je v POPkastu pojasnila, da je v prvi vrsti pevka in da bi se, v kolikor bi bilo mogoče, preživljala zgolj z glasbo. Ker pa v Sloveniji zaslužki na tem področju niso dovolj obetavni, predstavlja zanjo glavni vir financ vplivništvo na družbenih omrežjih. Čeprav javnost slednjega ne jemlje resno, Gaja iskreno pove, da ozadje ni tako preprosto. »To, da si, to je tvoje delo. Ne gre za to, da moraš biti vedno dobre volje in nasmejan, ampak, da najdeš neko ravnovesje med tem, kaj pokazati in kaj ne - to je lahko zelo naporno. Čeprav ne delamo v rudniku in ne delamo nekaj fizičnega cele dneve, je pa to predvsem večji psihični napor in pritisk, da si nenehno 'O.K.'.«

Gaja Prestor tekom klepeta za POPkast foto: POP TV

Kakšni pa so zaslužki z delom na družbenih omrežjih?

Medtem ko se lahko nekateri medijsko znani obrazi pohvalijo z mesečnim zaslužkom več tisoč evrov, Gaja pojasnjuje, da je lestvica zaslužkov zelo variabilna in odvisna od aktivnosti izvajalca.

»Zelo je odvisno, koliko si želiš zaslužiti. Lahko se zasluži tudi 10. tisoč evrov ali več, lahko pa zaslužiš zgolj 100 eur ali manj. Res je odvisno, kakšen mesec je, kakšna je kampanja, zelo je nihajoče. Jaz si moram svoje finance načrtovati zelo v naprej, ker ne vem, kaj bo čez dva meseca,« je pojasnila tekom klepeta in razložila, da stabilnejši dohodek predstavljajo le fiksni posli, ki jih je sklenila za daljše časovno obdobje.

Da pri vseh znanih in manj znanih posameznikih zaslužki na družbenih omrežjih niso tako sijajni, kot se daje vtis v javnosti, pa še predobro vedo ljudje, ki jih tako ali drugače osebno poznajo. Kljub bleščečim fotografijam na Instagramu je nemalo takšnih, ki se prebijajo skozi življenje s praznimi žepi.

prejšnji članek
Recept: Bučkina juha z limetami
Kulinarika
Recept: Bučkina juha z limetami
naslednji članek
Super par: Indira dobro vnovčila nagrado, uspeh nad pričakovanji
Resničnostni šovi
Super par: Indira dobro vnovčila nagrado, uspeh nad pričakovanji
#nasazenazenska
nasazenazenska