pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Šok: Zapira se priljubljena slovenska prodajalna slaščic

6. 7. 2023; 06.55
Avtor: K.M.
emazing cakeshop

Priljubljena prodajalna cukrov se s koncem meseca dokončno zapira. foto: Emazing Cake Shop

"Stroški so se v zadnjih letih postopoma a eksponentno zvišali za 350%," je povedala lastnica prodajalne Ema Košelj, ki po blejski zapira še ljubljansko poslovalnico.

Leta 2020 je tik pred začetkom zanimivega obdobja v naši zgodovini na spletu s svojimi kreacijami in s svojimi tako imenovanimi cukri navdušila Ema Košelj. Svojo metodo izdelave različnih tort, cupcakov, sladoledov in drugih 'cukrov', ki jo je poimenovala 'emazing", je širši javnosti ponudila v butični prodajalni na Bledu, pa na spletu in kasneje tudi v Ljubljani. Zaradi spleta okoliščin je morala svojo prvo prodajalno na Bledu s koncem leta 2022 zapreti, danes pa je šokirala sledilce, ko je potrdila, da se s koncem meseca zapira tudi poslovalnica v Ljubljani.

"Razmere na trgu nam že več let ne prizanašajo. Prišli smo do točke, ko je poslovanje postalo nevzdržno in situacija ni več obvladljiva. Zapiramo. To odločitev smo bili primorani sprejeti. Oziroma bolje rečeno - smo izčrpali vse možnosti in druge poti za nas več ni," so besede, s katerimi je na uradnem Instagram profilu začela zapis. Najbolj je šokirala s podatkom o dvigu cen. "Stroški so se v zadnjih letih postopoma a eksponentno zvišali za 350%, a je ob tem poudarila, da ne gre samo za najemnino. Zvišali so se tudi stroški prispevkov, davkov, sestavin, materialov, plač, dodatkov, opreme, energentov, računovodstva, dostave ...

"Edina možnost, ki to v resnici sploh ni, bi bilo nehumano zvišanje cen naših izdelkov. Tudi s tem ne bi ničesar rešili. Vsi vemo, da nihče ne bo plačal 15 evrov za kos torte," je še dodala in nadaljevala, da je težko priti do spoznanja, da situaciji nisi več kos. Poudarila je, da je zdaj vse uspela rešiti, a da trenutna situacija tega ne dopušča. Ob tem ne vidi svetle prihodnosti za vnovično odprtje takšne prodajalne, saj v takšnem poslovnem modelu ne vidi dobička. "Ogromno informacij imam še za predati. Na ogromno vprašanj odgovoriti. Ampak vsega naenkrat ne zmorem, priznam."

prejšnji članek
Dojenček in veselje v družini Middleton
Svet slavnih
Dojenček in veselje v družini Middleton
naslednji članek
Tina Maze o tem, kjer se počuti stabilno
Življenjski slog
Tina Maze o tem, kjer se počuti stabilno
#nasazenazenska
nasazenazenska