1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tanja Kocman o dnevih polnih bolečine

6. 7. 2023; 12.00
Avtor: V.M.
tanja-kocman

Tanja Kocman foto: Osebni arhiv

Če vas življenje žene skozi težke bitke in vaše telo kriči po svetlejši dneh, potem si le preberite naslednje vrstice Tanje Kocman.

Pride čas, ko življenje ne prizanaša in ko nas tema tako krčevito objame, da ne vidimo luči na koncu tunela. Življenje pač ni le radost in veselje. Vsak izmed nas zajadra tudi v obdobje, ko se soočamo s takšnimi in drugačnimi preizkušnjami. Bolezen, finančne bitke, smrt, izguba ljubezni, izčrpanost in druga bremena, ki sločijo hrbet in na obraz slikajo sledi žalosti, bolečine, trpljenja.

Lažje je, če takšna obdobja ne premagujemo sami. Kot obliž na rano pa denejo tudi vrstice, ki jih je zapisala voditeljica in komičarka Tanja Kocman

»Tudi to bo minilo. Pridejo dnevi, ki zarežejo od bolečine, ki je telo ne prenese. In pridejo tedni, ko meniš, da je svet proti. Tebi, tvojim, življenju nasploh. Pridejo meseci, ko lutaš čez meglo. In leta, ki jih daš v predal ‘lekcija sprejeta’. A karkoli je … tudi to bo minilo. In že nekaj dni po minulem bo lažje, manj tesnobno, bolj prosto. Žal pa … mine tudi, ko je daleč od slabega. Ko živiš na vsa pljuča, ko si na vrhu sveta, ko si … srečen. Tudi to bo minilo. Ampak! In tukaj je ampak. Oboje je lahko dobro. Prvo, ker mine, ko boli. Drugo, ker cenimo bolj, ker bo minilo. In, če ne bi … ne bi bilo tako izjemno. Učim se. In upam, da se bom lahko še leta. Kar vem je to, da je to tu … ta tu s temi … s temi tako kot zdaj … en hip. A tale hip je moje celo življenje,« je povzela svoje misli Tanja.

prejšnji članek
Poletna solata z rakci in mangom
Kulinarika
Poletna solata z rakci in mangom
naslednji članek
Vse je tiho. Kaj se dogaja s serijo Gospod profesor?
Svet slavnih
Vse je tiho. Kaj se dogaja s serijo Gospod profesor?