Naredite si aromatizirano olje. foto: Profimedia
Če imate radi začimbe, potem morate preizkusiti ta recept za aromatizirano olje. Uporabite lahko katerokoli začimbo, olje pa boste lahko uporabljali kot preliv za solato, kot dodatek k raznim jedem: ribi, mesu, zelenjavi, pici, rižu ...
Če se boste lotili priprave iz materine dušice ali bazilike, potem svetujemo, da rastline prej na hitro blanširate. Na tak način bodo ohranile vonj in okus.
Izbrano zelišče dajte za deset sekund v vrelo vodo, nato pa takoj v posodo z ledom. Počakajte nekaj sekund, poberite ven, osušite in uporabite.
Olje pripravite tako, da blanširano zelišče zmešate z oljem, najboljše je kvalitetno oljčno olje. Uporabite mešalnik in mešajte tako dolgo, da je olje lepo kremno in da ni nobenih koščkov zelišč. Olje je pripravljeno za uporabo.
Uporabite lahko origano, baziliko, peteršilj, drobnjak ... Uporabite pa lahko tudi stroke svežega česna ali pekoče čilije. Slednjih ni potrebno blanširati, te le vložite v olje, zaprite in pustite na temnem nekaj tednov.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.