stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Miša Molk: Bojim se samote in spremembe ritma življenja po upokojitvi

21. 7. 2023; 08.00
Avtor: K.M.
Miša Molk

Miša Molk foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija

Po dolgih letih uspešne kariere v televizijski industriji se je odločila za upokojitev, vendar pa se ob tej pomembni prelomnici sooča s številnimi dvomi in skrbmi.

V nedavnem intervjuju za revijo Obrazi je Miša Molk spregovorila o tem, kako se boji samote, ki jo lahko prinese upokojitev. Povedala je: "Vedno sem bila navajena na dinamičen urnik in interakcijo z ljudmi. Sedaj, ko se bliža čas upokojitve, me preveva strah, da bom osamljena brez vsakodnevnega stika z ljudmi, s katerimi sem delala in ustvarjala."

Miša je dodala, da je v njenem poklicu bila vedno obkrožena z ekipo sodelavcev, ki so postali tudi njeni prijatelji. Skupaj so preživeli ure in ure v studiu, se smejali, si pomagali in ustvarjali kakovostne televizijske oddaje. Zdaj, ko se bliža upokojitev, se sprašuje, kako se bo spopadala s tem pomanjkanjem bližine in podpore.

Miša Molk foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija

Poleg strahu pred samoto se Miša prav tako bori s skrbjo glede spremembe ritma življenja po upokojitvi. S svojim značilnim iskrenim izrazom je povedala: "Dolga leta sem bila navajena na hektičen urnik in nepredvidljive delovne obveznosti. Sedaj se sprašujem, kako bom uskladila svoj novi vsakdan brez tega nenehnega tempa. Bojim se, da bom v svojem prostem času izgubila smisel in se počutila neproduktivno."

Miša se zaveda, da bo upokojitev prinesla tudi pozitivne spremembe in nove priložnosti. Vendar pa je naravno, da ima občutek negotovosti glede prihodnosti. Kljub temu je odločena, da bo aktivno iskala načine, kako ohraniti svoj smisel za delo in ustvarjalnost tudi v upokojitvi. "Bom nadaljevala z mentorstvom in deljenjem svojega znanja z mlajšimi generacijami. To me bo ohranjalo povezano s televizijsko industrijo in mi dalo občutek, da še vedno prispevam," je izjavila.

Miša Molk je prava ikona slovenske televizije in njen glas je bil zaznan po vsem državljanskem prostoru. Njene skrbi glede samote in spremembe ritma življenja po upokojitvi so povsem človeške in razumljive. Kljub temu pa se Miša zdi močna in odločena ženska, ki bo s svojo odločnostjo in prizadevnostjo našla načine, kako premostiti te izzive in še naprej prispevati k medijski krajini Slovenije.

Ob zaključku intervjuja je Miša Molk izrazila hvaležnost za vso podporo, ki jo je prejela od občinstva skozi leta. Njena karizmatična osebnost in strokovno delo so jo naredili priljubljeno voditeljico, ki je puščala trajen vtis na tisoče gledalcev. Kljub skrbem glede prihodnosti pa verjamemo, da bo Miša Molk še naprej blestela in navdihnila mnoge, tako kot je to počela skozi svojo izjemno kariero.

prejšnji članek
Helena Blagne navdušila s fotografijo v kopalkah
Svet slavnih
Helena Blagne navdušila s fotografijo v kopalkah
naslednji članek
Ljubezen na vasi: Voditeljica zaradi počene gume ostala sredi ničesar
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Voditeljica zaradi počene gume ostala sredi ničesar