Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrla je hrvaška producentka serije Besa

18. 7. 2023; 04.45
Avtor: K.M.
Sebastian Cavazza

Sebastian Cavazza je eden od slovenskih igralcev, ki so sodeloval v seriji Besa foto: Promocijski material

S Hrvaške prihaja žalostna vest o smrti priznane producentke, 48-letne Tee Korolija. Njena najbolj znana serija pa zagotovo regijsko priljubljena Besa.

Hrvaška producentka Tea Korolija je v torek umrla za posledicami dolge in težke bolezni. Njeno slovo so potrdili na družbenih omrežjih produkcijske hiše Adrenalin, kjer so zapisali: "Po dolgi in hrabri borbi nas je zapustila naša Tea. Spominjali se je bomo po nasmehu, dobri energiji, močni volji, kot prijateljico in kolegici, ki je bila vedno tu za nas." Ob tem pa so objavili še njeno črno-belo fotografijo, na kateri je takšna, kakršne se je bodo spominjali - nasmejana. 

Tea je svojo kariero v filmski industriji začela na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu, kjer je diplomirala iz filmske in televizijske produkcije. Profesionalno kariero je začela s produciranjem televizijskih oglasov. Leta 2004 je postala direktorica podjetja Le Spot Productions, leta 2014 pa je začela voditi produkcijsko hišo Adrenalin. Od takrat je producirala nekatere najboljše srbske in regijske serije. Med njimi tudi v Sloveniji izjemno priljubljeno serijo Besa, pri kateri so sodelovali tudi številni slovenski igralci. Med njimi tudi Sebastian Cavazza, Katarina Čas, Jure Ivanušič in Boris Kobal.

Od Tee se bodo poslovili v krogu najbližjih na njeni domači Korčuli. 

prejšnji članek
Žalostna zgodba v jok spravila Anjo Ramšak in Roberta Roškarja
Svet slavnih
Žalostna zgodba v jok spravila Anjo Ramšak in Roberta Roškarja
naslednji članek
Če vas stročnice napenjajo, poskusite ta trik
Zdravje
Če vas stročnice napenjajo, poskusite ta trik