pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Žalostna zgodba v jok spravila Anjo Ramšak in Roberta Roškarja

18. 7. 2023; 06.00
Avtor: K.M.
Anja Ramšak, Robert Roškar

Robert Roškar in Anja Ramšak sta večino časa nasmejana, dotaknejo pa se ju tudi težke zgodbe. foto: Darja Štravs Tisu

Radijska voditelja Anja Ramšak in Robert Roškar, ki julija poslušalce zabavata v Dobro jutro showu na Radiu 1 in sta sicer znana kot velika zabavljača, sta danes pokazala, da jima ni vseeno. Dotaknila se ju je žalostna zgodba.

Pred kratkim je v uredništvo Radia 1 prišlo sporočilo poslušalke Jelene, ki ji je prejšnji teden katastrofalno neurje življenje obrnilo na glavo, zato se je na njih obrnila po pomoč. Z možem sta namreč pred kratkim prevzela kmetijo od njegovih staršev in sta reditelja piščancev. »Nama se je med neurji podrl svet, ob štirih zjutraj sva tekla ven, da bi videla, kaj se dogaja. Dokler še ni bil dan, ni bilo videti tako hudo. Potem pa je bilo stanje grozno. Od 125 metrov hleva, je bilo skoraj polovico odkritega, v hlevu pa dva tedna stari piščanci in brez elektrike. Piščanec po 15-ih minutah brez kisika umre,« je povedala Jelena. 

»K temu je še dodala: Kmetija danes sicer obratuje, ampak smo rabili tri dni, da smo jo pokrili. Notri je škoda ogromna, piščanci so bili mokri, teklo je po njih. Primorana sva bila kupiti nov agregat, za katerega sva dala 5500 evrov, da o strehi ne govorimo.« S tem je povsem pretresla voditelja oddaje Dobro jutro showu na Radiu 1, ki sta zanjo imela čudovito novico. »Res težka in grozna zgodba, ampak sva hvaležna, da vam lahko sporočiva, da bo Radio 1 pomagal tudi vam s sredstvi zbranimi v okviru dobrodelne akcije 28 ur dobrodelnosti. Pomagali vam bomo, da se s partnerjem lahko postavita na noge.«

Poslušalka se je komaj zahvalila, saj se je ji glas tresel in pritekle so ji solze sreče: »Hvala, jaz sem brez besed.« Voditelja si želita, da ne bi bilo treba nikoli pomagati, ampak kadar je treba, stopijo skupaj in naredijo vse, kar je v njihovi moči. »Verjameva, da boste zdaj lahko lažje spali. Upamo, da bo druga polovica leta lepša,« sta na koncu pogovora dejala čustvena voditelja. Radio 1 je še enkrat več dokazal, da ima srce ter posluh za težke zgodbe ljudi in kadar le lahko, ekipa z veseljem priskoči na pomoč, skupaj s poslušalci.

prejšnji članek
Igralka slovenskih korenin del pričakovanega filma Barbie
Kultura
Igralka slovenskih korenin del pričakovanega filma Barbie
naslednji članek
Umrla je hrvaška producentka serije Besa
Svet slavnih
Umrla je hrvaška producentka serije Besa