901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Maja Keuc je to storila prvič, pokazala pa tudi novega fanta

1. 8. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
maja-keuc

Maja Keuc je s fantom uživala v Italiji. foto: POP TV

Preverite, kako je slovenska pevka Maja Keuc prvič raziskala čudovito Toskano, seveda s fantom bobnarjem Tilnom Zakrajškom. Kako sta se podala na kulturno kulinarično popotovanje?

Slovenska pevka Maja Keuc si je letošnji dopust zamislila nekoliko drugače. S fantom, sicer bobnarjem Tilnom Zakrajškom, sta so odpravila v sosednjo Italijo, natančneje v prelepo in priljubljeno pokrajino Toskana. Ta navdušuje s svojimi slikovitimi griči, srednjeveškimi mesti, bogato kulturno dediščino, prekrasnimi vinogradi in posledično okusnimi vin, seveda pa tudi raznolikimi testeninami, sirom pecorino in slavnim toskanskim olivnim oljem. Zelo priljubljena pa je seveda tudi med Slovenci. 

Maja je na družbenem omrežju sicer razkrila, da kljub temu, da živi tako blizu Italije, te do zdaj še ni veliko raziskovala. To je zdaj naredila prvič. "Že celo življenje živim zraven te prečudovite dežele pa sem jo šele zdaj šla prvič malo raziskat. Bolj kot velika mesta so me navdušila manjša, lokalni pridelovalci hrane in vrhunskih vin, klima, ljudje in neskoooončne lepote Toskane. Tukaj se čas preprosto u-sta-vi," je zapisala na družbenem omrežju. 

Majina priporočila

S Tilnom, ki ga je tudi uradno pokazala na eni izmed fotografij, sta tako to prelepo pokrajino raziskala tui na nekoliko drugačen način. V Firencah sta se udeležila tečaja priprave in kuhanja testenin. V prelepem mestecu San Gimignano sta si privoščila znameniti sladoled, po katerem je ta kraj svetovno poznan. Okušala sta okusno toskansko vino. Obiskala pa sta tudi predel Val d’Orcia, ki pooseblja toskansko pokrajino in ki je velikokrat upodobljen tudi v hollywoodskih filmih. Najbolj znan pa je zagotovo zaključni prizor v Gladiatorju.




prejšnji članek
Kako izbrati pravega poročnega florista?
Moda&Lepota
Kako izbrati pravega poročnega florista?
naslednji članek
Vroče: Te znane Slovence smo zalotili na grških otokih
Svet slavnih
Vroče: Te znane Slovence smo zalotili na grških otokih