Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Dora: Za Hrvaško na Evrovizijo Let 3 s pesmijo Mama ŠČ

12. 2. 2023; 09.38
Avtor: K.M.
Let3

Let3 foto: Dallas Records

Let 3 je zmagal na Dori in si s pesmijo "Mama ŠČ" zagotovil pot v Liverpool na Evrovizijo. Odzivi pa različni!

Kar dve sosednji državi Slovenije danes dobita predstavnika za Pesem Evrovizije, ki bo maja potekala v Liverpoolu. Poleg Hrvaške Dore je danes namreč v Italiji potekal tudi finale večdnevnega festivala Sanremo. Hrvaški izbor Dora je tudi letos potekal v Opatiji, zaradi bolezni pa je vodenje v zadnjem trenutku odpovedal Duško Ćurlić. Namesto njega se je Mariju Battigiacu in Marku Tolju pridružil Mirko Fodor. Večer je sicer odprla lanskoletna predstavnica Hrvaške Mia.

Let 3

Na koncu je slavila zasedba, o kateri se je tudi največ govorilo, predvsem zaradi šova, ki so ga naredili. Gre za zasedbo Let 3 iz Reke. S pesmijo Mama ŠČ pa so naleteli na mešane odzive. Nekateri celo želijo, da skupino diskvalificirajo. Del oboževalcev Evrovizije jih namreč napada, ker naj bi bila pesem politično usmerjena, kar pa ni v duhu tega glasbenega tekmovanja. PO drugi strani obstaja tudi velik del takšnih, ki je nad pesmijo in izvajalci navdušen. 

Člani benda so bili med nastopom oblečeni v stilizirane vojaške uniforme in naličeni, eden pa je igral Lenina, ki je v rokah držal dve raketi.

"Mama ŠČ postavlja družbeno-politično ogledalo trenutnega dogajanja na več nivojih. Naprimer - zakaj oboževalci Evrovizije radi gledajo moške v oblekah in kako jim mi v tem ustrezamo. Ali pa, kakšno grozo lahko ustvari politični debil in kakšne bedarije si izmišljajo, da lahko to opravičijo. Govorimo tudi o tem, ali obstaja življenje po smrti, po ljubezni, pa življenje v vesolju- Veliko je tega," so za portal 24sata po zmagi povedali hrvaški predstavniki na Evroviziji.

prejšnji članek
Festival Sanremo poln škandalov, na Evrovizijo gre favorit
Svet slavnih
Festival Sanremo poln škandalov, na Evrovizijo gre favorit
naslednji članek
Ste videli, kaj je ustvarila hči Lada Bizovičarja?
Svet slavnih
Ste videli, kaj je ustvarila hči Lada Bizovičarja?