evrovizija, švica
Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Festival Sanremo poln škandalov, na Evrovizijo gre favorit

12. 2. 2023; 10.00
Avtor: K.M.
Marco Mengoni

Mengonijeva kariera se je začela hitro vzpenjati leta 2009, ko je zmagal v tretji sezoni šova X-factor foto: Profimedia

Pet večerov polnih nastopov, znamenitih izvajalcev, spominov in tudi takšnih in drugačnih škandalov.

Zaključil se je tekmovalni program na 73. festivalu italijanske popevke v obalnem Sanremu- Zmagovalec pa običajno predstavlja Italijo na Evroviziji. Letos so je za zmago na festivalu potegovalo 28 izvajalcev, vključno z šestimi zmagovalci tekmovanja Sanremo Giovani za mlade talente. Sanremo se šteje za najbolj gledano glasbeno prireditev v Italiji in je v preteklosti služil kot izhodišče za nekatere znane italijanske pop zvezdnike, kot so Zucchero, Eros Ramazzotti, Laura Pausini in Andrea Bocelli. Letošnji zmagovalec bo, če se temu ne bo sam odpovedal, Italijo zastopal na Pesmi Evrovizije maja v Liverpoolu. Če pride do takšne odločitve, predstavnika države za letošnje tekmovanje v Liverpoolu izbrala radiotelevizija RAI.

Zmagovalec ni presenečenje 

Pet večerov polnih nastopov, znamenitih izvajalcev, spominov in tudi takšnih in drugačnih škandalov. Vse skupaj je pripeljalo do včerajšnjega dogodka, na katerem so razglasili letošnjega zmagovalca Sanrema. To je postal Marco Mengoni, ki je že od prvega večera dalje veljal za favorita. Na zadnji večer se je še enkrat predstavilo 28 izvajalcev, le pet pa se jih je uvrstilo v superfinale, kjer so upoštevali glasove oddane preko telefonov, glasove žirije in javno glasovanje. 

"Zmago sem želel posvetiti vsem ženskam, ki so sodelovale na festivalu," je Marco izjavil takoj po tem, ko so razglasili zmagovalca.

Kdo je Marco Mengoni

Mengonijeva kariera se je začela hitro vzpenjati leta 2009, ko je zmagal v tretji sezoni šova X-factor. Od takrat je izdal kar sedem albumov in številne hite. Letos se je festivala Sanremo udeležil že tretjič. Leta 2013 je na njem tudi zmagal in takrat Italijo predstavljal na Pesmi Evroviizije, kjer je osvojil sedmo mesto.

prejšnji članek
Arijanna Sara di Palma še vedno borbena
Resničnostni šovi
Arijanna Sara di Palma še vedno borbena
naslednji članek
Dora: Za Hrvaško na Evrovizijo Let 3 s pesmijo Mama ŠČ
Svet slavnih
Dora: Za Hrvaško na Evrovizijo Let 3 s pesmijo Mama ŠČ