nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Perpetuum Jazzile navdušili Dalmacijo in se poklonili Oliverju Dragojeviću

14. 7. 2023; 10.00
Avtor: K.M.
Perpetuum Jazzile 1

Perpetuum Jazzile foto: Đani Ivančević

Naš svetovno znani vokalni orkester je minule dni osvajal Dalmacijo, posnetek priredbe Oliverjeve klasike 'Moj galebe' pa je že hit na družbenih omrežjih.

Potem, ko je spomladi navdušila na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji, Bosni in Italiji, je skupina Perpetuum Jazzile minuli teden koncertirala v Makarski, na Hvaru in Solinu pri Splitu. "Prvič smo peli v Dalmaciji. Številni obiskovalci so prišli na te koncerte brez pričakovanj, po njih pa niso skoparili s pohvalami," pravijo pevci. "Prejeli smo komplimente v slogu: 'Fenomenalni ste!', 'Svetovna atrakcija!', 'Tega ne moreš verjeti, dokler ne vidiš in slišiš v živo' ..." Povsod so jih lepo sprejeli, prijatelji pa so priložnost izkoristili tudi za druženje, čofotanje in zabavo na plaži: "Mi smo ena taka velika družina in vedno se imamo lepo, ko smo skupaj."

Perpetuum Jazzile foto: Promo foto Perpetuum Jazzile

Potem ko jih v Skopju ni mogel prehvaliti legendarni Vlatko Stefanovski, sta jim tokrat iz parterja ploskali dve športni legendi. "Koncert na Hvaru je obiskal Franci Petek, stric našega basista Jožeta, v Solinu pa nas je poslušal bivši napadalec Hajduka Frane Bučan, ki nam je zaupal, da je naš velik občudovalec." Med lovljenjem sončnih žarkov, peska in soli med prste ter vetra v lase pa je skupina spet opozorila nase tudi na družabnih omrežjih. Na poti s Hvara so na trajektu zapeli Oliverjevo klasiko 'Moj galebe', posnetek pa je na Facebooku hitro nabral čez 700.000 ogledov, 750 komentarjev in 30.000 všečkov. Pevci so glede tega še nekoliko skrivnostni, a presenečeni bomo, če se ta pesem ne bo znašla tudi v programu njihovih treh oktobrskih koncertov v Cankarjevem domu.

prejšnji članek
To počne Mirjana med pavzami snemanja serije Botri
Svet slavnih
To počne Mirjana med pavzami snemanja serije Botri
naslednji članek
Evrovizijska Mama ŠČ! najbolj predvajana skladba na Hrvaškem
Svet slavnih
Evrovizijska Mama ŠČ! najbolj predvajana skladba na Hrvaškem